Talačka kriza: Slovenac se zabarikadirao u upravnoj zgradi Sunčanog Hvara s dvije čistačice

ŽIVO JUTRO u Hvaru. Negdje oko 7 sati Slovenac Marijan Kljun ušetao je u upravnu zgradu Sunčanog Hvara. Zabarikadirao je ulaz, u zgradi je zatekao dvije čistačice. Počeo je vikati, razbijati... "Ovo je sve moje", čuli su Hvarani razjarenog Slovenca kako im remeti mirno nedjeljno jutro.

Upao u zgradu jer mu Orco duguje pare ili je jednostavno prolupao?

Ubrzo je stigla policija. Nije im trebalo dugo jer je postaja smještena svega tridesetak metara od zgrade Sunčanog Hvara. Pozvani su i vatrogasci jer je Kljun navodno prosuo nekakvu naftu i prijetio paležom. Nije baš najjasnije što se krije iza njegove akcije. Navodno se radi o psihički labilnoj osobi, a po Hvaru se priča i kako je upao u upravnu zgradu jer mu Orco duguje neki novac.

Vatrogasci su spasili jednu čistačicu, a druga je sama išetala iz zgrade i pozvala policiju u pomoć. Oni su, pak, u nekoliko navrata pregovarali sa 45-godišnjim Slovencem dok ga oko 10 sati nisu napokon uvjerili da napusti zgradu. Sumnjalo se isprva da je naoružan, no mirno je išetao, praćen budnim pogledima policajaca, koji su svu pažnju usmjerili na torbu koju je nosio preko ramena.

Uzgajivač jabuka pješačio cijelu noć od Starog Grada do Hvara

Odveli su ga u postaju, a nakon razgovora prebacili na splitsku Psihijatriju. Čini se da je Slovenac opasno prolupao. Kljun se na Hvar se zaputio sa ovećom grupom sunarodnjaka na seminar o zdravoj hrani. Logično, s obzirom da se bavi uzgojem jabuka. Probleme je radio i tijekom puta. U Lici ih je napustio, ostao je u zahodu pa se do Splita prebacio vlakom. Uhvatio je trajekt za Stari Grad. U potrazi za svojima, pješačio je cijelu noć do Hvara i onda upao u upravnu zgradu... Kakva odiseja. Sve zbog seminara o zdravoj hrani?

Po slovenskim vrletima ga tražila policija

Kljun je, inače, postao medijska zvijezda u Deželi prije tri godine, kad su ga danima po vrletima uokolo njegovog mjesta tražili policajci i Gorska služba spašavanja. Nađena je njegova Škoda Felicija karavan sa odjećom, sumnjalo se da je nestao ili da je ubijen. Na koncu se sve sretno završilo. Marijan se pojavio jednog jutra, majci ništa nije rekao gdje je bio. Popio je čaj i otišao na spavanje.  

Pročitajte više