Talijanka se penjala na gliser, teško ju ozlijedio propeler. Spašavali je policajci

Foto: PU istarska

Istarski policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović sudjelovali su jučer u spašavanju teško ozlijeđene 63-godišnje Talijanke koju je prilikom penjanja na gliser teško ozlijedio propeler.

Policija je u nedjelju oko podneva dobila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je prilikom penjanja na gliser, udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te obilno krvarila.

Brzo su je prevezli

Sukladno procjeni da je osoba u životnoj opasnosti angažirano je policijsko plovilo P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona.

Policijski službenici Emil Maružin i Nevio Vitasović zatekli su na mjestu dojave unesrećenu kojoj su obitelj i kupači uspjeli iz propelera osloboditi prikliještenu nogu na kojoj je bila vidljiva ozljeda.

Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijsko plovilo, uputili su se žurno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu, nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju, izvijestila je Istarska policija. 

Pročitajte više