Talijanska vlada tvrdi da Fini nije dao intervju Slobodnoj Dalmaciji

IZ TALIJANSKE vlade priopćeno je da dopredsjednik talijanske vlade Giancarlo Fini nije dao intervju Slobodnoj Dalmaciji koji je izazvao burne reakcije hrvatske javnosti i političara, piše tršćanski Il Piccolo u petak i ocjenjuje kako Hrvatska i Italija žele što prije zaključiti nastali incident.

"Dopredsjednik talijanske vlade Giancarlo Fini nije nikada dao nikakav intervju Slobodnoj Dalmaciji", izjavio je Finijev glasnogovornik, piše Il Piccolo.

"Nema nikakvog zahtjeva za intervju s Finijem, intervju koji se, ponavljamo, nije nikada dogodio. Hrvatski je novinar intervju naprosto skrojio, izvukavši neke Finijeve rečenice te ih potom prikazao kao razgovor, napravivši tako krivotvorinu", rekao je isti izvor kojega navodi list.

Autor intervjua Senol Selimović, međutim, tvrdi da je intervju napravljen, objašnjavajući kako je u Senigalliji, prigodom godišnjeg skupa talijanskih optanata iz područja Istre i Dalmacije, dugo neobavezno razgovarao s Finijem te da ima snimku razgovora, nastavlja list, navodeći i kako se Selimović ograđuje od naslova intervjua ocjenjujući ga pretjeranim.

S tom se ocjenom slaže i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, piše list i objašnjava da je službeni Zagreb odlučio ne davati preveliku važnost događaju. Zagreb je odlučio, potvrđujući između ostaloga i odlične bilateralne odnose s Italijom, incident zaključiti, dodaje Il Piccolo.

Pročitajte više