Talijanski mediji: Otac mladića koji se vratio s odmora u Hrvatskoj je na intenzivnoj

Ilustracija: EPA

KAKO javlja talijanski TGCOM24, 60-godišnjak iz mjesta Fano u provinciji Pesaro i Urbino je obolio od koronavirusa i završio na intenzivnoj njezi u bolnici u Pesaru.

Ističu kako se njegov sin nedavno vratio s odmora u Hrvatskoj, za koju dodaju kako je "posljednjih dana registrirala porast broja novooboljelih".

Ipak, nisu objavili prije koliko točno dana se sin vratio s odmora iz Hrvatske te je li se otac zaista zarazio od sina, a ni je li sin obolio.

Kako pak javlja portal L’unione Sarda, 60-godišnjaka je zarazio sin koji se nedavno vratio s odmora u Hrvatskoj u kojoj je, kako pišu došlo do “eksplozije zaraza”. 

L’unione Sarda javlja i kako ovu vijest javljaju lokalni medije te da je sve prvi objavio Gores, regionalni stožer civilne zaštite koji ovom objavom želi upozoriti sve mlade kako mogu donijeti zarazu doma. Istu vijest prenosi i Il Messaggero.

13 mladih se zarazilo na odmoru u Hrvatskoj?

Pišu i kako je Hrvatska jedna od zemalja, uz Maltu, Španjolsku i Grčku, nakon povratka iz koje se mora ići na testiranje na koronavirus unutar 48 sati.

TGCOM24 dodaje i kako je u provinciji Pesaro i Urbino posljednjih dana došlo do porasta novooboljelih. 

"Prema posljednjim podacima iz mjesta Pesaro, od 19 novooboljelih njih 13 su mladi koji su se upravo vratili s odmora s druge strane Jadrana", dodaju.

Pišu i kako su gotovo svi slučajevi asimptomatski.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više