Tata ostavljene djevojčice uhićen, mala Mirjana do daljnjeg u Nazorovoj

Foto: Facebook

OTAC četverogodišnje djevojčice Mirjane Paris koju su on i njena majka ostavili samu početkom listopada u velikogoričkom parku je uhićen, doznajemo iz Ministarstva unutarnjih poslova.

"Mirjanin otac uhićen je prošlog petka ispred zgrade Državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Predali smo ga pritvorskom nadzorniku i podigli kaznenu prijavu protiv njega zbog povrede dječjih prava. Nastavljaju se i dalje određene provjere na tom predmetu", rekla je glasnogovornica MUP-a Helena Biočić za Index.

Najnovija je to informacija u slučaju djevojčice zbog koje se cijela Hrvatska "digla na noge".

Mjesec dana trebalo da se sazna kojim jezikom djevojčica govori

Djevojčica iz Nazorove za koju se više od mjesec dana nije znalo tko je i odakle dolazi te se čak sumnjalo da je došla s izbjeglicama, ima i sestru blizanku, a majka se još nije javila.

Kako doznajemo iz Ministarstva socijalne politike i mladih sad se ovim slučajem bavi MUP, a djevojčica  će do daljnjeg biti smještena u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Podsjetimo kako je Mirjana s roditeljima bila u posjetu u Velikoj Gorici koji su se tad posvađali i ostavili je samu u parku sve dok je prolaznica nije pronašla i pozvala policiju. 

Curica je završila u Domu u Nazorovoj i punih mjesec dana trebalo im je da se otkrije jezik kojim djevojčica govori. Na kraju je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš koji govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj

Pročitajte više