TDR donira 600 tisuća kuna za medicinske uređaje

UPRAVA Tvornice duhana Rovinj (TDR) danas je odlučila donirati 500 tisuća kuna pulskoj Općoj bolnici za nabavu suvremenog i nužno potrebnog uređaja za endoskopsku dijagnostiku debelog crijeva te 100 tisuća kuna rovinjskom Domu zdravlja za nabavu mamografa.

Time ta tvornica nastavlja svoje humanitarne akcije u službi unaprjeđenja zdravstvene zaštite građana, izjavio je glasnogovornik TDR-a Predrag Grubić, ističući kako ovaj put TDR želi dati doprinos nužnom osuvremenjivanju i podizanju kvalitete zdravstvenih usluga na području Istre.

Ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin u izjavi za Hinu izrazio je zadovoljstvo donacijom jer će, zahvaljujući donatoru TDR-u, pulska bolnica konačno nabaviti već dvije godine najprioritetniji aparat za dijagnosticiranje, liječenje i nadziranje bolesti debelog crijeva. Po njegovim riječima, te su bolesti na listi malignih oboljenja kod muškaraca na drugom, a kod žena na trećem mjestu zastupljenosti.

Dr. Jerin tvrdi da je riječ o suvremenom sofisticiranom uređaju visoko standardizirane opreme. "Riječ je o iznimno vrijednoj, značajnoj i ciljanoj donaciji koja će našoj zdravstvenoj ustanovi omogućiti uspješnije i brže dijagnosticiranje i liječenje tih vrsta bolesti, zaključio je dr. Jerin.

Pročitajte više