Tedeschi kupio Drogu Kolinsku, a njegove Cedevita i Neva nemaju za regres i božićnice

UKOLIKO zaposlenici Tedeschijevih tvrtki Cedevite i Neve ne odustanu od regresa i božićnica mogli bi dobiti otkaze, piše Poslovni dnevnik. Prema njihovim informacijama već mjesecima traje prepucavanje između uprava tvrtki i sindikata zbog regresa i božićnica za 2010. koji su im zajamčeni kolektivnim ugovorom.

Uprave Cedevite i Neve zatražile su od sindikata da potaknu zaposlenike na odustajanje od regresa i božićnica zbog teških okolnosti poslovanja no oni su to odbili pa im je poručeno da će otpuštanjima radnika uštedjeti i osigurati novac za regres i božićnice.

Atlantic ne želi komentirati pregovore koji su u tijeku

"U Cedeviti i Nevi svoje poteze pravdaju krizom, ali nisu prikazali opravdani razlozi da se štedi na osobnim pravima radnika. Služe se niskim udarcima implicirajući da će uslijediti otkazi ako ustrajemo da je pravo svakog radnika da sam odluči hoće li se odreći regresa i božićnice i da se sindikati tu neće miješati", rekao je za Poslovni dnevnik predsjednik sindikata Ivan Tomac koji smatra da Uprave štete imidžu Atlantic Grupe te da je siguran da Tedeschi osobno ne bi pravdao takav potez.

Iz Atlantic Grupe tvrde kako još traju pregovori sa sindikatima. "Pregovori sa sindikatima, s kojima imamo korektnu komunikaciju, su u tijeku te za vrijeme njihova trajanja ne bi bilo primjereno proces komentirati kroz medije", kazala je direktorica korporativnih komunikacija Atlantic Grupe Gabrijela Kasapović, piše seebiz.eu.

Pročitajte više