U zadnjih mjesec dana Oreškovićeva Vlada više puta zasjedala telefonom nego uživo

Foto: FAH, 123RF

DANAŠNJA telefonska sjednica koju je Vlada Tihomira Oreškovića održala nakon što je redovna sjednica otkazana, a Orešković istrčao iz zgrade Vlade, peta je sjednica u proteklih mjesec dana na kojoj su ministri odlučivali telefonom umjesto oči u oči.

Da aktualna vlada gaji posebnu strast prema telefonima dokazuje i to je običnih sjednica u prošlih mjesec dana bilo četiri, dakle za jednu manje od telefonskih.

Na telefonskoj sjednici Oreškovićeva je vlada 11. svibnja odlučila prodati ključna državna poduzeća. Na tom su se popisu našli ACI marine, Podravka, Croatia Airlines, Petrokemija, Croatia osiguranje, Končar, Croatia banka, Luka Rijeka. Zbog te odluke, ali i načina njezina donošenja prosvjedovali su i oproba i sindikati.

Na telefonskoj sjednici odlučivali su i o opozivu Tomislava Karamarka. Članovi vlade su se u telefonsku slušalicu dominantno izjasnili protiv Karamarkovog opoziva, osim četiri Mostova ministra.

Telefonom su u proteklih mjesec dana raspisali i izbore u Vrgorcu, razrješili i imenovali dužnosnike i donijeli jednu uredbu o izmjenama i dopunama uredbe.

 

 

Pročitajte više