Terete ih za 48 tisuća kuna, ne i 150 tisuća eura: Jarc i Marković optuženi za pljačku profesora Goića

Screenshot: FESB

HENRIK JARC i Galen Marković optuženi su za pljačku profesora splitskog FESB-a Ranka Goića. Terete ih za razbojništvo i pokušaj iznude. Jarcu je 26, a Markoviću 25 godina.

U noći 11. prosinca 2015. godine dočekali su Goića pred njegovim stanom na splitskom Žnjanu. Marković se tereti da je pazio da netko ne naiđe, a Jarc da je sa nepoznatom osobom zaprijetio profesoru da će ga ubiti.

Udarali ga i prijetili pištoljima

U optužnici se navodi da su mu prijetili pištoljima, udarali ga i natjerali da leži na podu tražeći novac. Goić im je predao 48 tisuća kuna, a oni su mu zaprijetili da će ga ubiti ako im ne donese još 80 tisuća eura u šeširu idući dan.

Na primopredaji policajci su iznenadili 27-godišnjeg Omišanina Tonija Kadrića koji je prošli tjedan osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora zbog pomaganja u pokušaju iznude. Optuženi dvojac uhićen je nakon mjesec dana. 

Profesor naknadno otkrio nestanak još 150 tisuća eura

Inače, tijekom istrage ovog slučaja, naknadno se otkrilo da je profesor Goić ostao i bez 150 tisuća eura. Novac je bio skriven na posebnom mjestu u stanu. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu nije prišilo Markoviću i Jarcu i taj plijen, već se oko toga vodi posebna obrada Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Pročitajte više