VIDEO ISIS preuzeo odgovornost za napad u Cambrilsu, policija strahuje od novih napada

Screenshot: YouTube
 
ISIS je preuzeo odgovornost za drugi teroristički napad u Španjolskoj, javljaju svjetski mediji.
 
ISIS je nakon napada u Barceloni preuzeo odgovornost i za drugi napad automobilom u Cambrilsu. Španjolske vlasti su prethodno objavile da je "razbijena teroristička ćelija koja stoji iza napada u La Rambli i Cambrilsu".
 
 
Strah od novih napada u Europi
 
Policija je pokrenula veliku potjeru koja se proširila u Europu nakon što je objavila ime novog osumnjičenog vozača kombija, koji je u Barceloni ubio najmanje 13 i ozlijedio oko stotinu osoba. Radi se o 22-godišnjem Younesu Abouyaaqoubu iz Maroka.
 
Telegraph je objavio kako policija strahuje od novih napada u europskim turističkim središtima, a teroristi su prema novim izvješćima planirali napasti baziliku Svete obitelji.
 
"Upucali su napadača, a on je ustao i s osmijehom krenuo prema policiji"
 
Fitzroy Davies opisao je za BBC Radio 4 trenutak u kojem je policija upucala osumnjičenog terorista u Cambrilsu: "Jedan muškarac je trčao niz ulicu i vikao, nisam ga razumio. Netko je rekao 'pozovite policiju'. Stigli su već za 30 sekundi i iskočili iz automobila".
 
"Počeli su vikati na muškarca koji je opet nešto izgovorio, a zatim sam čuo dva pucnja. Muškarac je pao na tlo, ali je brzo ustao. Prekoračio je ogradu i počeo izazivati policajce. Smiješio se i nastavio hodati prema njima. Policija je opet zapucala i tada je napokon ostao na tlu", rekao je Davies.

Pročitajte više