Teroristi objavili snimku zarobljenih njemačkih građana

DANAS imamo bizarnu situaciju u kojoj istodobno njemački biskupi u Izraelu uspoređuju odnos Židova prema Palestincima na Zapadnoj obali s holokaustom, a malo dalje, u Iraku, nova islamistička grupa nalaže njemačkoj vladi da se makne iz Afganistana, inače će ubiti njemačku građanku i njenog sina.

Hellenore K. (61) već desetljećima boravi u Iraku. Nju i njenog sina je u veljači, iz vlastite kuće otelo nekih 6 militanata. Tada su se oni, po izjavama očevidaca, izjasnili da pripadaju "Islamskoj vojsci", jednoj od brojnih pobunjeničkih grupa u Iraku koje napadaju američke vojnike.

Danas je objavljen video zapis Hellenore K. i njenog sina, koji prati sve standardne produkcijske metode islamističkih terorista. Prvo slijedi čitanje Kurana. Onda slijede slike putovnica otete Njemice i njenog sina. Pa ide prijetnja hrabrih boraca za slobodu: "Njemačkoj vladi dajemo 10 dana od trenutka objavljivanja ovog videa da najavi povlačenje svojih trupa iz Afganistana i da počne raditi na tom cilju. U suprotnom više nikad nećete vidjeti tijela ovih ljudi.".

Maskirani govornik grupe kaže da Nijemci "uništavaju muslimane u Afganistanu" i da ih "ismijava" u Iraku. "Tirani, ne znate li da smo mi svi jedna nacija s jednom religijom?", dodaje.

Slijedi kadar Hellenore K. i njenog sina kako prestrašeni sjede na podu i mole njemačku vladu da posluša zahtjeve. Hellenore na rubu plača govori, "Pa i mi smo Nijemci".

Teroristi su izjavili da pripadaju grupi naziva "Strijele pravednosti", koja je dosad prilično nepoznata. Vjerojatno se radi o jednoj od brojnih antizapadnih grupa koje promoviraju panislamističku ideologiju i ne gadi im se rezati glave civilima na snimkama koje onda šalju cijelom svijetu.

Nakon objavljivanja snimke teroristi su kontaktirali obitelj i poznanike Hellenore K. u Njemačkoj i dali im dokaz da je živa. Ovo je treći slučaj otmice njemačkih građana u Iraku.

J.D.
Screenshot: AFP

Pročitajte više