"DOGODILA SE TEŠKA HAVARIJA U NAŠOJ TEHNICI" Dnevnik HRT-a počeo sa zakašnjenjem od 12 minuta

Screenshot: HRT

U 19 SATI krenuo je Dnevnik HTV-a. No, bez tona. Emitirale su se u tišini najave priloga, a onda je dvije minute kasnije nestala i slika.

Nakon deset minuta, pojavila se slika, ovaj put čuo se i ton. Urednica i voditeljica Mirjana Posavec se obratila javnosti:

"Poštovani gledatelji, dobro večer još jednom. Ovaj put javljamo se iz drugog studija. To su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo.

Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici zbog čega ponovno počinjemo s dnevnikom i  prvim prilogom.", rekla je.

HRT je nešto kasnije gledateljima uputio ispriku.

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) upućuje ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju večerašnjega središnjeg Dnevnika Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Zahvaljujući brzoj reakciji mjerodavnih službi te uredničke i tehničke ekipe emisija je u svega nekoliko minuta u cijelosti premještena u studio dnevnih informativnih emisija Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) iz kojega je uspješno nastavljeno njezino emitiranje.

Hrvatska radiotelevizija ovom prigodom zahvaljuje svim gledateljima na razumijevanju te svojim zaposlenicima na brzoj reakciji zahvaljujući kojoj je u veoma kratkome roku omogućeno premještanje emisije i njezino daljnje nesmetano emitiranje.", stoji u isprici HRT-a.

Pročitajte više