Teška nesreća u Zagrebu: U sudaru četiri auta poginule djevojka i starija žena

Foto: Index/Luka Šangulin

DANAS oko 21.10 sati u zagrebačkoj Ilici došlo je do sudara četiriju automobila. Prema posljednjim informacijama, poginule su najmanje dvije osobe, dok su tri ozlijeđene. Ozlijeđene osobe prevezene su u bolnice, a doznaje se kako je jedna u vrlo teškom stanju i na intenzivnoj njezi.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika Mirjana Guščić potvrdila je da su poginule 23-godišnja djevojka i starija ženska osoba. Uzroci nesreće još se istražuju.

"Najvjerojatnije je uzrok velika brzina i prelazak vozila u suprotnu traku, nakon čega je došlo do sudara. U nesreći su smrtno stradale dvije ženske osobe, obje suvozačice. Dvije muške osobe teško su ozlijeđene, obojica vozači, te se nalaze u bolnici, dok je još jedna ženska osoba, suvozačica, zadobila lakše ozljede. U tijeku je očevid, izuzimaju se tragovi. Nisu svi sudionici nesreće iz Zagreba, ali su hrvatski državljani", kazala je Guščić na mjestu nesreće. Nije htjela otkriti više detalja prije završetka očevida.

 

Iz policije su za Index potvrdili kako se nesreća dogodila kod kućnog broja 424. Na tom dijelu Ilice promet je od 21.10 zatvoren u oba smjera te se odvija zaobilazno.

"Zbog teške prometne nesreće u Ilici kod Ulice Oranica u prekidu su sve autobusne linije terminala Črnomerec. Obustavljen je cjelokupan promet u oba smjera na dijelu od Sokolske ulice do Ulice Oranica", izvijestio je ZET.

O nesreći su se oglasili i iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"Večeras oko 21:10 sati na Ilici oko kućnog broja 424 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Prema informacijama s terena, dvije osobe su poginule, tri osobe su ozlijeđene od kojih su dvije osobe prevezene u bolnicu, a jednoj osobi je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Na terenu su PU zagrebačka, Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca iz VP Jankomir i Dobrovoljna vatrogasna društva Črnomerec i Prečko i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama", priopćili su.

Svjedokinja: Mercedes je vozio 150 kilometara na sat

Svjedokinja nesreće Indexu je ispričala kako je u nesreći sudjelovalo vozilo marke Mercedes.

"Vozilo Mercedes je prošlo cestom brzinom većom od 150 kilometara na sat, naglo zakočilo tako da se stražnji kraj okrenuo i udario vozilo iz suprotnog smjera. Jedna hitna je otišla pod sirenama. Stanovnici zgrade 424 su brzo zvali sve službe i požarnim aparatima krenuli gasiti Mercedes (ili neka slična marka) koji se nakon nesreće zapalio. Stanar sam na adresi Ilica 424 pa sam iz prve ruke nažalost ovo vidjela i čula", napisala nam je čitateljica.

Svjedoci spominju i da se vozač Mercedesa utrkivao po cesti te da je tako došlo do nesreće. Navodno je vozio velikom brzinom te se zabio u Opel koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Policijski očevid je u tijeku, a na teren su izašli vatrogasci i hitna pomoć.

Više informacija bit će poznato nakon očevida

Pročitajte više