Teške optužbe na račun glavnog tajnika SDP-a: "Falsificirao je potpise za župana"

Screenshot: N1

SLAVONSKOBRODSKI SDP-ovac Stribor Valenta na Facebooku je teško optužio glavnog tajnika te stranke Vedrana Babića.

Valenta tvrdi da je Babić falsificirao potpise za SDP-ovog kandidata za župana u Brodsko-posavskoj županiji. Konkretno, navodi kako je od njega preuzeo 1050 kopiranih potpisa i prepisivao ih dodajući kako je time počinio kazneno djelo. Naveo je kako će sve dokazati. 

Valentinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Stidiš li se bar malo, Vedrane Babiću?"

"Čujem da me visoki dužnosnici s Iblera nazivaju lažovom i stoga javno objavljujem. Vedran Babić, glavni tajnik SDP-a, falsificirao je potpise za SDP-ovog kandidata za župana u Brodsko-posavskoj županiji. Kako nije skupio dovoljan broj, zatražio je od mene kopije potpisa koje smo skupili za gradonačelnicu. Bio je to utorak, dva dana prije roka za predaju kandidature. Kada me je nazvao, bio sam u društvu s Martinom Kraljević i Biljanom Gaća. Kako je Biljana imala dogovoren susret s Vedranom Babićem, ona mu odnosi kopiranih cca 1050 potpisa. Isto popodne oko 18 sati odlazim u prostorije stranke gdje nekoliko osoba i Vedran Babić prepisuju potpise. Sat vremena poslije mene u prostorije stranke navratio je i naš član Goran Knežević koji je zatekao isto. Nakon isteka drugog kruga izbora, da ne naštetim kolegama koji su još bili u igri, izvijestio sam o istom Predsjedništvo koje me naziva lažovom i reagira tako što pokušava raspustiti organizaciju u Brodu. Institucije će pokazati da govorim istinu.

Pozivam Vedrana Babića, glavnog tajnika SDP-a, koji je tim radnjama počinio kazneno djelo, da pokaže bar malo odgovornosti i morala ako ga ima i da sam odstupi. Pozivam ga da se zajedno, dobrovoljno javimo nadležnim institucijama na ispitivanje detektorom laži i tako pokažemo javnosti tko govori istinu.

Jer sve će se ionako dokazati. Ako lažem ja, ne lažu rukopisi prepisanih potpisa. Stidiš li se bar malo, Vedrane Babiću?

Ako se bojiš poligrafa, ja ću to učiniti sam.

Tebi, bivši druže, ne preostaje ništa drugo nego da me tužiš za klevetu ako tvrdiš da sve to nije istina.

I zbog toga raspuštate organizaciju u Brodu. Sramite se. Izbacite mene.

Drugarski pozdrav tebi, Vedrane, i onima koji su te odlučili pokrivati!" napisao je Valenta.

Pročitajte više