The Washington Times o Žužulovoj ostavci

AMERIČKI list The Washington Times piše u četvrtak o ostavci hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula navodeći kako je to učinio zbog korupcijskog skandala koji ugrožava izglede njegove stranke u drugim krugu predsjedničkih izbora 16. siječnja.

Podsjećajući da je Žužul bio hrvatski veleposlanik u Washingtonu od 1996. do 2001., list navodi kako je on zanijekao optužbe da je primio mito u procesu privatizacije.

Potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koja zaostaje za predsjednikom Stjepanom Mesićem za drugi krug izbora, žalila se da je skandal naštetio njezinoj kampanji, piše WT.

U svom pismu ostavke premijeru Sanaderu, Žužul je rekao da je "ponosan i zadovoljan s onim što je postigao prošle godine". WT ocjenjuje kako je Žužul pomogao pripreme Hrvatske za pregovore o pristupu Europskoj uniji, navodeći da se Hrvatska nada ući do 2010.

List piše kako je Žužul počesto imao teškoća u Washingtonu dok je predstavljao predsjednika Franju Tuđmana, a administracija predsjednika Billa Clintona se često žalila na Tuđmanovu autokratsku politiku.

Pročitajte više