Thompson na Trgu: Nitko ne voli Hrvatsku više od onih koji su bili spremni ginuti za nju!

IAKO se proteklih dana nije mogla dobiti pouzdana informacija o dolasku Thompsona na prosvjed "Stop progonu branitelja", on se tamo danas ipak pojavio i dobio ovacije oko deset tisuća prosvjednika. Nakon što je otpjevao pjesmu "Prijatelji", obratio se prisutnima.

"Pozdravljam ovaj skup i ne mogu biti ravnodušan i miran kad vidim kako se odnose prema Hrvatskoj i braniteljima. Mislim da nitko tko u sebi ima malo domoljublja ne može biti ravnodušan. Kao vaš suborac dodajem da su hrvatski branitelji udarili temelje svojoj državi i uz pomoć naroda i božje providnosti stvorili smo državu. Ali ova Hrvatska nije onakva za kakvu smo se borili i vrijeme je reći "Dosta!", započeo je svoje kratko obraćanje prosvjednicima koji su njegov govor prekidali pljeskom.

"Vrijeme je da se organiziramo, kad smo je znali stvarati moramo znati i sačuvati našu državu! Ne smijemo dopustiti da nas branitelje dijele političari. Moramo biti zajedno i nikada više ne smijemo dopustiti da se Hrvatskom upravlja bez hrvatskih branitelja. Nitko ju više ne može voljeti od onih koji su za nju bili voljni i život svoj položiti", rekao je Thompson prosvjednicima, dobio ogroman pljesa a zatim otpjevao još jednu pjesmu te otišao s pozornice.

> Opširnije o prosvjedu pročitajte ovdje

Pročitajte više