Thompson zvijezda HRT-ovog koncerta u izravnom prijenosu, publika urlala "Za dom spremni"

Screenshot: HRT, Foto: Hina

HRT je večeras na prvom programu prenosio koncert iz Knina. Koncert je humanitarnog karaktera, skuplja se novac za obnovu vukovarskog Vodotornja, a na njemu nastupaju brojni izvođači.


No, već nakon pola sata koncerta postalo je jasno da je glavna zvijezda koncerta Marko Perković Thompson.

"Na koncertu nastupaju Orkestar Hrvatske ratne mornarice i maestra Tončija Ćićerića, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije s maestrom Sinišom Leopoldom. Nastupit će i Marko Perković Thompson", objavili su na HRT-u.

No, teško je bilo ne primijetiti da je najzastupljeniji na koncertu bio onaj zbog kojeg se publika u Kninu i okupila- Marko Perković Thompson.

Tako je pjevač poznat po pjevanju pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara", u kojoj se zaziva klanje Srba, dobio besplatnu reklamu u udarnom terminu na televiziju koju plaćaju svi građani Republike Hrvatske.

Čovjek kojem mnoge europske zemlje zabranjuju nastup očito nije problem za HRT pa je Thompson kninskoj publici predstavio svoje najveće hitove i stihove kao "Loša bila 45-a, odnijela nas priko svijeta" i slične stihove.

"Šaljemo predivne slike", konstatirala je novinarka iz call centra dok se u pozadini čuje Thompson.  Organizaciju koncerta nahvalio je i ravnatelj HRT-a Siniša Kovačić. U jednom trenutku pred početak pjesme Klape Kaše i orkestra HRM-a iz publike se čulo skandiranje "Za dom spremni". Isto se skandiranje nastavilo i nakon pjesme, te još nekoliko puta tijekom večeri.



Osim Thompsona, mogli smo čuti HRT-ove voditelje kako govore o tome kako su Hrvati vjernički narod, pročitano je pismo iz dijaspore. Svojih par minuta pred kamerama dobili su Andrej Plenković, Željko Reiner i HDZ-ov šibensko-kninski župan Goran Pauk, Josip Klemm, a između pjesama Thompsona i ostalih pjevača recitirana je domoljubna poezija.

Prijenos je, uz vatromet, završio upravo Thompson pjesmom "E moj narode" u kojoj upozorava na opasnosti od komunista i masona. Nakon te pjesme prijenos je prekinut, a posljednje što se čulo u prijenosu je skandiranje publike "Za dom- spremni!"

Pročitajte više