Thompsonov koncert u Umagu zabranjen

"KONCERT u Umagu je zabranjen", kratka je obavijest na službenim internetskim stranicama pjevača Marka Perkovića Thompsona koja se pojavi ako na listi gradova domaćina njegove svjetske turneje koja uključuje i Hrvatsku odaberete datum 25. srpnja ove godine. Ne piše ni tko ni kada je zabranio koncert.

> Thompsonov menadžer: Nema izjava za Index, niste korektni

Koncert je navodno trebao biti održan na stadionu u Stella Marisu na kojem je u tijeku ATP teniski turnir "Croatia Open Umag", barem su u to bili uvjereni u Croatia Recordsu, no izgleda da je Uprava kompanije "Istraturist" odustala.

"Koliko znam imali smo koncert objavljen početkom lipnja mjeseca. Molim da se obratite Upravi Istraturista", kazala nam je Dijana Tičić iz Croatia Recordsa. Thompsonov menadžer, Zdravko Barišić kazao je da će nam tijekom dana objasniti koji su razlozi otkazivanja, ili neuspješnog ugovaranja koncerta u Umagu.

Istraturist i gradonačelnik Umaga: Nemamo veze s koncertom!

Prema izjavi Uprave Istraturista koju prenosi Barkun.hr, ta tvrtke tvrdi da "s organizacijom koncerta nema ništa", te da ih "nitko nije pitao za zakup stadiona u Stella Marisu".

Istarski portal prenosi i izjavu umaškog gradonačelnika Vlade Kraljevića, koji kaže da ni grad nema baš ništa s organizacijom koncerta.

"Kad bi nas netko i zatražio dozvolu za organiziranje njegovog koncerta na javnoj površini ja se s takvim zahtjevom ne bi složio. Umag je više kulturalni prostor i nemamo predrasuda, no ne prihvaćamo ni koncertne nastupe oko kojih nema konsenzusa", kaže Kraljević.

Prvi puta u Hrvatskoj

Thompsonove koncerte do sada su htjeli zabraniti u Kanadi, SAD-u i Njemačkoj, no neuspješno. Do sada je zabranjen u Sarajevu, Švicarskoj, Nizozemskoj, te u Austriji uoči početka Europskog prvenstva u nogometu.

Iako se u Koruškom parlamentu šuškalo o Thompsonovom očijukanju sa ustaštvom, zbog čega se održavanju koncerta osim civilnih udruga protivio i dio političara, službeno je zabranjen zbog brige o javnoj sigurnosti i "nedostatka parkirnih mjesta".

U Hrvatskoj je ovo prva zabrana.

A.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više