Tijekom Badnjaka i božićnog jutra petero mrtvih na prometnicama

U 240 PROMETNIH nesreća koje su se dogodile tijekom Badnjaka i božićnog jutra pet je osoba smrtno stradalo zbog neprilagođene brzine vozila, osam je zadobilo teške, a četrdeset lakše tjelesne ozljede, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Jučer ujutro u Zagrebu je zbog neprilagođene brzine smrtno stradao 20-godišnji vozač automobila. Na državnoj cesti iznad Promajne, noćas je također zbog neprilagođene brzine smrtno stradao 38-godišnjak. Neprilagođena brzina bila je uzrok smrti jednoga dvadesetogodišnjaka u Staševici kod Ploča. U Sisku je zbog neprilagođene brzine smrtno stradao jedan 58-godišnji biciklist na kojeg je naletio vozač s neregistriranim vozilom i bez vozačke dozvole. I na cesti Split-Klis jutros je u sudaru dvaju automobila jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene. Osim neprilagođene brzine, jedan vozač nije imao prometnu dozvolu.

Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatska policija pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa te da imaju na umu kako upravljajući motornim vozilom u svojim rukama imaju svoj, ali i tuđe živote.

Prometna policija tijekom blagdana pojačano će nadzirati sve prometnice u državi, međutim, bez savjesnoga upravljanja vozilima svih sudionika u prometu, prometna policija ne će moći spriječiti ovako tragične posljedice, izjavio je Mehun.

Pročitajte više