Tinejdžer (16) u SAD-u išao pokupiti braću pa došao do krive kuće. Vlasnik ga upucao

Foto: Twitter

16-GODIŠNJI Ralph Yarl je upucan u glavu nakon što je došao do pogrešne kuće kako bi pokupio svoju mlađu braću blizance. Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 22 sata po lokalnom vremenu u Kansas Cityju, a 16-godišnjak se trenutno nalazi u bolnici. Policija je potvrdila kako je crni tinejdžer ušao u pogrešnu kuću i da je tamo upucan. 

Ralphova teta Faith Spoonmore je izjavila kako je tinejdžer pobjegao, ali je morao pokucati na vrata tri različite kuće prije nego što mu je netko pomogao. Iz policije su istaknuli kako Ralph ima ozljede koje su opasne po život. Vlasnik kuće koji je navodno ustrijelio Ralpha priveden je u četvrtak, ali je pušten na slobodu do daljnje istrage, piše Sky News.

Spoonmore je dodala kako je Yarl otišao do pogrešne kuće, jedan blok dalje od kuće koju je tražio. "Zaustavio se na prilazu i pozvonio na vrata. Muškarac u kući otvorio je vrata, pogledao mog nećaka u oči i pucao mu u glavu. Moj nećak je pao na tlo i čovjek ga je ponovno upucao", opisala je. 

Policija nije objavila rasu navodnog napadača

Odvjetnik za građanska prava Ben Crump izjavio je lokalnim medijima da je Ralphova obitelj rekla da je napadač bio bijelac. "Neizbježno je ne priznati rasnu dinamiku koja je u igri", dodao je Crump, koji zastupa Ralphovu obitelj. Dužnosnici nisu imenovali navodnog napadača niti su potvrdili njegovu rasu. Također nisu potvrdili koliko je puta žrtva upucana ni kakve je ozljede zadobila. 

Zakon Missourija dopušta zadržavanje osobe do 24 sata radi istrage kaznenog djela. U tom trenutku osoba mora biti puštena ili uhićena i službeno optužena. Da bi nekoga uhitili, policiji su potrebni službena izjava žrtve, forenzički dokazi i druge informacije za kompletiranje spisa. Policija još uvijek nije uspjela uzeti iskaz žrtve. 

"Želim da svi znaju kako ih slušam i razumijem zabrinutost zajednice", poručila je šefica policije Kansas Cityja Stacey Graves. Pucnjava je izazvala prosvjed, pri čemu su se stotine ljudi jučer okupile ispred kuće u kojoj je Ralph navodno upucan. Stranica GoFundMe koja prikuplja novac za njegove medicinske troškove prikupila je više od 700.000 dolara.

Pročitajte više