Tinejdžer iz SAD-a prijatelju odsjekao glavu, osuđen je na doživotni zatvor

Matthew Borges Foto: screenshot NBC10 Boston

MATTHEW Borges (18), tinejdžer iz Massachusettsa zbog ubojstva svog prijatelja, također tinejdžera, koje se zbilo prije tri godine dobio je jučer doživotnu zatvorsku kaznu, javlja CNN. 

Okrutno ubojstvo

Tijelo nesretnog Lee Manuela Villoria-Paulina otkriveno je na obali rijeke Merrimack u prosincu 2016. godine, a nađeno tijelo je bilo prepuno rana i na njemu su nedostajale ruke i glava. Medicinski istražitelji pronašli su 76 rana na Paulinovom tijelu i nisu mogli utvrditi je li mladić obezglavljen nakon smrti ili je na taj način ubijen.  

Dvije doživotne kazne

Sutkinja Helene Kazanjian izrekla je dvije doživotne kazne za Matthewa Borgesa iz Lawrencea. Kazna je donesena za nešto manje od dva mjeseca nakon što je Matthew proglašen krivim za umorstvo prvog stupnja. Kazanjian je izjavila pri iznošenju kazne: "Ne mogu izreći rečenicu koja će vratiti Leeja Paulina, ili će odgovoriti na pitanja koja svi imamo kako se to dogodilo, i kako bi 15-godišnji dječak mogao ubiti prijatelja na ovakav način." Tužiteljstvo je tijekom suđenja utvrdilo da je ubojstvu "kumovala" ljubomora. 

Ubojica nije pokazao nikakve emocije 

Borges je u sudnicu doveden s lisicama na rukama, a tijekom cijelog sudskog postupka nije pokazivao nikakve emocije pa čak ni kada mu je izrečena doživotna zatvorska kazna. Borges će služiti dvije doživotne kazne istovremeno, s tim da će imati pravo na uvjetnu slobodu nakon 30 godina. Majka ubijenog je u suzama rekla: "Svaki dan se borimo s činjenicom da je njegov život bio prekratak." Nekoliko Paulinovih prijatelja i obitelji bilo je prisutno na sudu u utorak, a svi su bili u crnim majicama na kojima je bila slika Paulinovog lica. 

"Potencijal za rehabilitaciju"

Odvjetnik Borgesa, Edward Hayden izjavio je kako bi Borges trebao dobiti mogućnost uvjetnog otpusta nakon 25 godina, tvrdeći da je bio dijete u vrijeme ubojstva i da u njemu ima potencijala za rehabilitaciju. "On nije nepopravljivo izopačen. Ima nade za njegovo iskupljenje. On može promijeniti svoj život", izjavio je Hayden.


 

Pročitajte više