Tinejdžer koji je umro u Puli jer ga roditelji nisu liječili je imao dijabetes?

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

ZBOG zanemarivanja u Puli je umro 15-godišnji dječak. Roditelji su u pritvoru, danas su ispitani u Državnom odvjetništvu.

 

Prije dva dana u policiju iz pulske Opće bolnice stigla je dojava da je preminulo dijete. Izvidima je utvrđeno da je dijete umrlo od posljedica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju. Kako neslužbeno doznaje Nova TV, dijete je imalo dijabetes koji nije adekvatno liječen.

"Majka je zvala Hitnu jer dijete nije disalo"

"Dijete se loše osjećalo posljednjih mjeseci, izuzetno je gubio na kilaži. No, uz sve to, roditelji ga nisu odveli liječniku. Učinili su to kada je već bilo prekasno. Kako neslužbeno doznajemo, majka je zvala Hitnu pomoć jer dijete ne diše.

Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici. Dijete je nakratko vraćeno u život, stabilizirano, no nije mu bilo spasa i nakon par sati je umrlo. Što se točno dogodilo, pokazat će obdukcija, kao i dodatni toksikološki nalazi", rekla je reporterka Nove TV Lina Dollar.

Troje djece je izuzeto iz obitelji 

Roditelji su oko 17 sati ispitani u županijskom Državnom odvjetništvu, najprije majka, a zatim otac, te su vraćeni u pritvorsku jedinicu.

Iz Ministarstva socijalne skrbi su im potvrdili da roditelji nisu od prije poznati Centru za socijalnu skrb, no nakon ovog događaja troje malodobne djece izuzeto je iz obitelji. 

Pročitajte više