Tinejdžer iz Virginije osuđen na doživotni zatvor. S 13 je upucao majku i sestru

Foto: EPA

Tinejdžer iz Zapadne Virginije osuđen je na dvije 40-godišnje zatvorske kazne za ubojstvo svojih majke i sestre, nakon što je sudac odbio njegove molbe za manju kaznu. Connor Crowe (16) je prošlog studenog priznao krivnju za dva ubojstva nakon što se odrekao prava da mu se sudi na sudu za maloljetnike ili pred porotom.

Kada je u rujnu 2020. godine ubio svoju majku Melissu Rowland (39) i svoju 15-godišnju sestru Madison imao je samo 13 godina. Njegovi su odvjetnici tražili kraću kaznu na temelju njegove dobi, no sudac Jason Cuomo izrekao mu je maksimalnu kaznu, prenose američki mediji.

“Želim te podsjetiti da je tvoja sestra imala 15 godina u vrijeme kada si je ubio”, Cuomo je rekao Croweu. “Bila je mlađa nego što si ti sada, a ti prema njoj nisi imao nikakvog obzira, osudio si je na smrt."

“Tvoja bi sestra završila srednju školu prije otprilike tjedan ili dva. Nikada neće dobiti priliku da ode na fakultet. Nikada neće doći do oltara sa svojim ocem i udati se ili imati vlastitu djecu. Oduzeo si joj to. Nisi joj dao priliku da napravi nešto od sebe, ali tražiš od mene da to učinim za tebe.”

Optužio stranca

Nakon što je ubio majku i sestru, Crowe je istrčao iz kuće i za to okrivio stranca. Tužitelj Steven Dragisich je rekao da su na Croweu pronađeni ostaci vatrenog oružja i da nema dokaza da je itko nasilno ušao u kuću ili pobjegao iz nje.

"Činjenica ostaje, znao je da je ono što radi pogrešno", rekao je Dragisich na sudu. “Razmišljao je o tome unaprijed i znao je da nije u redu. Predomišljao se, ali svejedno je to učinio. A onda se sjetio obrane. Olakotne okolnosti su minimalne u usporedbi s onim što se dogodilo u njegovom stanju svijesti.”

Crowe bi mogao imati pravo na uvjetni otpust nakon 15 godina. U maloljetničkom pravosuđu će ostati do svoje 18. godine, kada će biti prebačen u ustanovu za odrasle.

Pročitajte više