Objavljena fotografija ubojice s Floride, volio je mučiti životinje i hvaliti se time

Foto: Broward County Sheriff's Office/Instagram

NIKOLAS Cruz, 19-godišnji ubojica s Floride koji je u srijedu u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu ubio 17 ljudi, proveo je noć na ispitivanju. Iz ureda šerifa u okrugu Broward izašao je odjeven u bolničku uniformu. Policija je objavila njegovu fotografiju sa službenog snimanja. Optužen je za 17 slučajeva ubojstva s predumišljajem.

Školski kolege ubojice ispričali su kako su ga se oduvijek bojali jer je bio problematičan u društvu i iskazivao "neobično ponašanje". Prije nekoliko mjeseci izbačen je iz škole jer se potukao s novim dečkom svoje bivše djevojke.
 
"Kao da smo ovo predvidjeli"
 
"Ako je već netko morao ovo učiniti, svi smo znali da će to biti baš Nikolas. Kao da smo predvidjeli, to je ludo", rekla je 17-godišnja Victoria Olvera. Cruz je masakr počinio jurišnom puškom AR-15. Prijeti mu smrtna kazna.
 
U studenom prošle godine, žena koja je posvojila Cruza još kao bebu umrla je od posljedica gripe i to je ostavilo velik trag na njemu. Nikolas i njegov brat Zachary su nakon njezine smrti bili smješteni kod obiteljske prijateljice Barbare Kumbatovich u Long Islandu, a ubojica je tamo bio nesretan i htio se odseliti.
 
Obožavao je oružje
 
Njegovi kolege rekli su da je bio opsjednut oružjem i na društvenim mrežama objavljivao sve vezano za oružje. Navodno je imao mentalne poremećaje koje su drugi ignorirali. "Na društvenim mrežama je objavljivao fotografije životinja koje je ubio na okrutan način, a fizički je napao i jednog mog prijatelja", rekao je Cruzov školski kolega.



 


Osamnaesta pucnjava u američkim školama

Vlasti i dalje ne daju više detalja o Cruzu ili potencijalnim motivima masovnog ubojstva koje je počinio. Prema podacima skupine za kontrolu naoružanja Everytown for Gun Safety, ovo je osamnaesta pucnjava u američkim školama ove godine i ujedno najsmrtonosnija. Građani Floride u četvrtak odaju počast žrtvama i pitaju se kako je teško naoružan tinejdžer još jednom uspio neometano ući u srednju školu i izvesti jedan od najgorih školskih pokolja u američkoj povijesti.

Pročitajte više