Tinejdžer umro nakon što su ga u crkvi zvjerski pretukli roditelji jer nije želio priznati grijehe

Screenshot: YouTube/ CNN

DEVETNAESTOGODIŠNJI mladić je umro, a njegov brat se oporavlja u bolnici nakon što su ih obojicu zvjerski pretukli njihovi roditelji i članovi jedne crkve u američkoj saveznoj državi New York dok su od nesretnih mladića tražili da priznaju svoje grijehe, javlja NBC News.

Lucas Leonard umro je u ponedjeljak nakon što je prevezen u bolnicu, a stanje sedamnaestogodišnjeg Christophera je još u srijedu bilo ozbiljno, izvijestila je policija.

"Oba brata bili su mete kontinuiranog psihičkog zlostavljanja tijekom tijekom kursa koji je trajao nekoliko sati, a u nadi da će obojica priznati grijehe i tražiti oprost", rekao je inspektor Michael Inserra iz policije New Hartforda.

Bruce i Deborah Leonard, roditelji žrtava, uhićeni su i optuženi za ubojstvo. Također, uhićena su još četiri člana "Crkve riječi života" među kojima je i starija sestra žrtava. Njih četvero optuženi su za napad drugog stupnja.

Policija je objavila da se u crkvi održavala "savjetodavna sjednica" koja se pretvorila u fizičko nasilje. To se događalo u nedjelju navečer, a Leonard je odveden u bolnicu tek ujutro, kad su shvatili da mladić ne diše.

Policija i ranije posjećivala crkvu

Policija očekuje da će u ovom slučaju biti još uhićenja, a sedmero djece odvedeno je u zaštitu.

Sud je odredio 100 000 dolara jamčevine za roditelje te po 50 000 dolara za ostale uhićenike, a svi su se izjasnili nevinima.

Susjedi koji žive pored ove sektaške crkve govore kako se tamo uvijek događaju nekakve čudne stvari. "Policajci su pozivani više puta, ali im nije dozvoljeno ući u zgradu", rekao je jedan susjed.

Susjed nesretnih mladića rekao je da su dečki dva sata dnevno morali čitati Bibliju te da "im nije baš bilo dozvoljeno napuštati kuću". Iako dečkima nije bilo dozvoljeno raditi stvari koje normalni ljudi rade, oni su se trudili ponašati što je normalnije moguće, ispričao je susjed obitelji.

Pročitajte više