Tip pitao jesu li 2 doze dosta za kraj pandemije. Lauc: Ne, to nije Pfizerov plan

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GORDAN LAUC, član Znanstvena savjeta vlade RH danas je objavio novi status u kojem je govorio o necijepljenoj populaciji starijoj od 80 godina te njihovim smrtnim slučajevima. 

Jedan njegov pratitelj pitao ga je što treba učiniti da pandemija stane te hoće li biti dovoljno to što je dva puta cijepljen. 

Laucov odgovor prenosimo u cijelosti. 

"Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih 6 mjeseci (tj. za sada 6, možda uskoro smanje na svaka 3 mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo buster doza, koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti puno bolja", napisao je Lauc u odgovoru. 

Lauc kaže da se šalio

Gordanu Laucu smo poslali upit u vezi ovog komentara, a on nam je kratko odgovorio da se radi o šali i sarkazmu. 

"Vozim. Ono je bila šala i sarkazam", kratko je napisao Lauc. 

Iz komentara se nije moglo ustanoviti da se radi o šali. Dapače, pratitelji su ispod ostavljali prilično ozbiljne komentare te smo zbog toga pitali Lauca za tumačenje navedenog komentara. 

Podsjetimo, jučer je dio članova Znanstvenog savjeta za covid-19 uputio vladi otvoreno pismo u kojem se ograđuju od brojnih izjava Gordana Lauca, koji je i sam član tog tijela.

Otvoreno pismo potpisalo je petero članova Savjeta - Andreja Ambriović Ristov, Branko Kolarić, Igor Rudan, Nenad Ban i Petra Klepac.

Sve je to motivirano Laucovim izjavama od kojih su se navedeni članovi ogradili. 

Beroš branio Lauca

Podsjetimo, o cijeloj situaciji se očitovao i ministar zdravstva Vili Beroš koji je branio Lauca. 

"Lauc je govorio o svojim izjavama koje su dijelom krivo prenesene. To smo riješili. On je govorio o korelaciji, ne o mogućoj vezi smrtnosti i cijepljenja. On smatra također da je cijepljenje najbolji izlaz iz krize", rekao je Beroš.

 

Pročitajte više