Tireli: Laburisti su jedini koji su ispunili sve što su obećali u predizbornoj kampanji

Foto: FAH

PRED Treći sabor Hrvatskih laburista - stranke rada, koji je održava u nedjelju, kandidati za prvog čovjeka Laburista Nansi Tireli i Tomislav Končevski gostovali su u HRT-ovom Studiju 4.

Komentirajući pad popularnosti stranke, Tireli je rekla da su jedina stranka koja je realizirala sve što je obećavala u predizbornoj kampanji, ali ipak nisu uspjeli privući tu kritičnu masu birača koji traže uvijek nešto bolje, drugačije.

Tomislav Končevski, koji dolazi iz Zaboka, smatra da su rezultati njegovog rada u Krapinsko-zagorskoj županiji pokazali da se može i treba kandidirati za predsjednika stranke kako bi pokrenuo opet snage koje su bili prije 6 godina kada je osnovana stranka.

Končevski: Laburisti moraju postati prepoznatljiviji

"Napravili smo jako puno i smatram da dobre rezultate mogu prenijeti i na nacionalnu razinu. Laburisti moraju postati prepoznatljiviji", kaže.

Smatra da s desnicom suradnja nije moguća i napominje da su upravo laburisti ti, koji se bore za prava radnika.

"Mi smo najljevija stranka u državi, ostali su se okrenuli neoliberalizmu, no nažalost ljudi ne prepoznaju naš rad, a mi jedini možemo braniti prava radnika", poručuje.

Tireli: Radnici su ugroženi

Tireli je napomenula da su radnici ugroženi sa svojim radnim mjestom i očekivano su tihi, ali sindikat je taj koji ih treba okupljati i boriti se za njih.

"Sindikat ne može mijenjati zakone, zato postojimo mi političari, pa je potrebna sinergija da se za radnike napravi najbolje što se može", kaže.

Tireli smatra da je od prvih govora premijera Oreškovića vidljivo da su radnička i socijalna prava negdje na marginama proračuna, pa se postavlja pitanje tko će braniti njihova prava.

Pročitajte više