Tjedan suvremenog plesa od 20. do 30. svibnja

U sklopu 22. Tjedna suvremenog plesa, koji se u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples, održava od 20. do 30. svibnja u Zagrebu, posjetitelji će imati priliku pogledati 16 vrhunskih plesnih predstava.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, izvođači i plesne skupine dolaze iz Kanade, SAD-a, Alžira, Francuske, Velike Britanije, Italije, Danske, Njemačke, Nizozemske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Selektor Edvin Liverić najavio je kako će se predstave odvijati u Hrvatskom narodnom kazalištu, ZeKaeM-u, Zagrebačkom kazalištu lutaka, Gavelli, te u Gliptoteci HAZU, u kojoj će se odvijati posebni program pod nazivom "Projekt koža", koji tematizira kožu.

Od ove se godine, kako je najavljeno, ponovno vraća Nagrada publike za najbolju predstavu, a cijene ulaznica, koje se mogu kupiti na blagajni kina Lika, kreću se od 35 do 100 kuna.

Uz plesno-kazališni program organizatori najavljuju i bogat popratni program, u sklopu kojeg će biti organizirane radionice, izložbe, prezentacije, te večernji razgovori. Tijekom proteklih 21 godinu, u sklopu te velike međunarodne manifestacije predstavilo se više od 400 umjetnika, a proizvedeno je pedesetak premijera domaćih autora, prisjetio se Liverić.

Generalni sponzor 22. tjedna suvremenog plesa je T-Mobile.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više