Tjeralica za Milanom Nikolićem: Pobjegao da ne služi kaznu za ubojstvo Gojka Vujčića?!

NESTAO je Milan Nikolić, Makaranin osuđen na 15 godina zatvora za ubojstvo kamatara Gojka Vujčića, čije je mrtvo tijelo nađeno na plaži kraj Tučepa potkraj 2005. godine. Nikolić je nestao u najnezgodnije moguće vrijeme, baš kad je trebao na služenje kazne. Ni policija ga nije pronašla pa je splitski Županijski sud naložio raspisivanje tjeralice.

Bez pritvora nema ni oduzimanja putovnice

Bolje poznavaoce ovog slučaja ovakav rasplet nije niti malo začudio. Čini im se kao da je obrana napravila sve da suđenje maksimalno produži, kako bi Nikolića po sili zakona nakon četiri i pol godine morali pustiti iz pritvora, što se na koncu i dogodilo prije no što je slučaj pravomoćno okončan.

Kako se pritvor morao ukinuti nisu se mogle primijeniti ni druge mjere koje ga mijenjaju, poput oduzimanja putovnice i slično.

Policija danas posjetila Milanovog oca, ni on ne zna gdje je

Gdje je nestao Milan ne zna ni njegov rođeni otac Mile. Danas ga je posjetila policija. Raspitivali su se gdje mu je sin. Nije im znao ništa korisno reći. "Vidjeli smo se zadnji put u ožujku. Otišao je sa suprugom u Zagreb, ne znam gdje točno. Mobitel je ostavio kod nas i rekao mi: "Javit ću se kad budem mogao", ispričao nam je Mile Nikolić.

Kaže da mu je sin nakon puštanja iz pritvora izvadio nove isprave, jer su mu stare istekle.

Nikolić ustavnom tužbom i Strasbourgom do slobode

Ni branitelj Slobodan Mikulić ne zna gdje je Nikolić. Zadnji put su se vidjeli na sjednici Vrhovnog suda kad se raspravljalo o žalbama na presudu suca Damira Romca, koji je Nikolića dvaput nepravomoćno osudio na 15 godina zatvora. Prvi put je presuda pala, moralo se sve iznova.

Mile Nikolić je i dalje uvjeren da mu je sin nevin i da ubojstvo nije dokazano. Odvjetnik Mikulić podnio je ustavnu tužbu, a spremni su i za sudovanje u Strasbourgu.

Kamatar ubijen zbog 2.000 eura?

Gojko Vujčić, poznati makarski kamatar, ubijen je hicima iz vatrenog oružja te bačen sa litice na plažu. Prema presudi, Nikolić je to učinio s još nekoliko, nikad identificiranih osoba. Uzeo je kamataru najmanje 2.000 eura, pola zadržao, a pola dao drugima...

Nikolić je osuđen temeljem zatvorenog kruga indicija. Oružje kojim je ubijen Vujčić nikada nije nađeno. Osuđen je nakon iskaza Mate Lalića, koji se, pročitavši u novinama da je Vujčić ustrijeljen iz oružja talijanske proizvodnje kalibra 6,35 milimetara, odmah sjetio pištolja kojeg je dao Nikoliću. Dao mu ga je na ime duga. Kad je skupio novac, tražio ga je natrag, ali mu je Nikolić rekao da ga je izgubio. 

Nikolić je, pak, policiji kazao da ga je dao Srbinu Zlatanu Filipoviću, koji je također optužen za ubojstvo kamatara. Postupak protiv njega je obustavljen 2008. godine, nakon što je Filipović sudu priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubojstva 24. studenog 2005. godine bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Zbrisao preko granice?

Gdje je onda Milan Nikolić? Mnogi sumnjaju da je zbrisao preko granice u Srbiju. Otac mu je iz Banje Koviljače, ima tamo dosta rodbine. Hrvatska država nije imala mogućnosti da spriječi njegov bijeg.

Pročitajte više