Tko je mladić iz Srbije koji je danima ljude gađao iz zračne puške?

Foto/Ilustracija: 123rf, Google Street View

SRPSKA policija uhitila je u ponedjeljak 19-godišnjeg M. J. iz Novog Sada zbog sumnje da je iz svog stana u Bulevaru Jaše Tomića pucao iz zračne puške na prolaznike i tako ozlijedio četvero ljudi.

Tinejdžeru je određeno zadržavanje 48 sati te će uz prijavu za izazivanje opće opasnosti biti doveden na saslušanje javnom tužitelju.

Blic piše kako se radi o Milanu Joviću.

Osumnjičen je da je učinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti jer je u nedjelju, 5. svibnja, oko 19.35 iz svog stana u Ulici Save Ljubojeva ispalio metak iz zračne puške u pravcu Ulice Kraljevića Marka i na terasi pogodio S. N. (41) iz Novog Sada u ruku.

Stanovnici su se žalili da od petka 3. do nedjelje 5. svibnja netko puca. Jedna žena pogođena je u vrat, druga u glavu. Jović, kako piše Blic, policiji nije davao izjave.

Susjedi ga slabo poznaju

Prebivalište mu je prijavljeno u Ulici Save Ljubojeva, ali ga susjedi slabo poznaju.

"Maltretirao nas je sigurno mjesec dana. Kad mu dođe, on izađe na prozor ili terasu i puca. Prije dva dana opet sam čula da netko puca iz zračne puške. Čini mi se da to nije bilo u našem ulazu. Ptice su se razbježale na sve strane. Mislim da su ga tada konačno i otkrili. Stvarno ne znam tko je, prvo sam pomislila da je neki stariji čovjek koji je otišao sa živcima i iznenadila sam se kad sam čula da je mladi dečko. U ovoj zgradi promijenilo se dosta ljudi u zadnje vrijeme i slabo se poznajemo", kaže susjeda M. P.

Iz policije se saznalo da je mladić uhvaćen u Novom Sadu, gradu u kojem je rođen i u kojem živi. Pričalo se, naime, da je uhvaćen u Beogradu.

Obavijest na ulazu u zgradu

Stevica Nikolić, jedan od pogođenih koji samo stjecajem okolnosti nije teško ranjen jer je slučajno podigao ruku u tom trenutku pa mu se metak zabio u šaku, a ne u oko, kaže da ne poznaje napadača.

"Nisam nikad čuo za njega, da je iz ovog kraja, sigurno bih ga znao, kao i njegove roditelje jer je to zgrada preko puta moje i poznajem sve ljude, ovdje sam odrastao", kaže.

Sa zgrade na adresi Save Ljubojeva 2 konačno sad mogu skinuti upozorenje koje glasi: "Susjedi, u vašem ulazu imate luđaka koji puca ljude iz zračne puške. Molim susjeda koji je primijetio iz kojeg stana netko vježba gađanje da prijavi policiji. Jer možda ste vi sljedeća meta", stoji u obavijesti.

 

Pročitajte više