Tko je odvezao brodove na Savi u Zagrebu? Vlasnik: Sumnjam na nekoga

Screenshot: Nova TV

DVA broda koja su na zagrebačkoj obali rijeke Save usidrena 17 godina otplutala su dva dana zaredom.

Kada se brod, iz sada neutvrđenih razloga, odvezao, srećom nije otplutao predaleko jer bi tada mogli nastati problemi. Mario Benković, zapovjednik vatrogasne postrojbe Novi Zagreb, rekao je da, da je vodostaj Save bio viši, brod je mogao oštetiti i željeznički most.

U dvije akcije sudjelovalo je 40 ljudi, specijalno vozilo HV-a (tenk za izvlačenje) i 20-ak ostalih vozila. Trošak iznosi od 5000 do 10.000 eura.

Vlasnik četiriju brodova Veljko Kosanović rekao je da troškove izvlačenja brodova ne može platiti jer nema novca za to. Brodovi stoje već 17 godina na rijeci, a njegov plan je od prvog dana jasan.

''Da se oplemeni rijeka Sava u Zagrebu. Da nešto bude na njoj. Ovo je jedini grad u svijetu ovih razmjera koji nema ništa na rijeci. Nije logično da nema ništa'', komentirao je vlasnik, prenosi Dnevnik Nove TV.

Svih ovih godina nije ništa poduzeo jer - nema novca. ''Kad sam spreman nešto napraviti, onda ću napraviti, ako se bude moglo'', dodao je.

Ovisno o njegovoj mogućnosti, odlučit će što će biti s brodovima do 1. listopada, kada odluka mora biti provedena.

"Netko ih je odvezao. Sumnjam na nekoga, prijavit ću to policiji. Pretpostavljam, netko je morao napraviti tko je to znao. Ima krug ljudi koji su znali i zašto su to napravili'', komentirao je.

Iz policije su potvrdili da će provoditi pojačane obilaske na tom području da ne bi opet brodovi plutali bez nadzora po rijeci Savi.

Pročitajte više