Tko je sve od moćnika bio u Kovačevićevu klubu? Donosimo imena

Foto: Index

OTKAD je Index objavio imena tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića koja su posjećivala sada već notorni klub Dragana Kovačevića, popis javnosti dobro poznatih gostiju kluba postao je još veći.

Tri ministra posjećivala klub, jedan je tamo igrao belu

Podsjetimo, Index je jučer objavio da su klub posjećivala tri ministra iz bivšeg, ali i sadašnjeg sastava vlade Andreja Plenkovića. To su ministar prometa Oleg Butković, koji je u klubu igrao belu, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i ministar rada Josip Aladrović. Ovaj potonji je, usput, s donedavnim šefom Janafa, uhićenim zbog primanja milijunskog mita, u rodbinskim vezama. Naime, otac Dragana Kovačevića i baka Josipa Aladrovića su brat i sestra. 

>> Objavljujemo imena ministara koji su išli u klub, jedan je Kovačevićev rođak

Na ključan dan u aferi Janaf na ulasku u klub viđen je Kolindin muž 

Nedugo nakon izbijanja afere Janaf tjednik Nacional objavio je kako je na dan kad je poduzetnik Krešo Petek, prema sumnjama istražitelja USKOK-a, predao gotovo dva milijuna kuna mita u gotovini Draganu Kovačeviću, u klubu viđen i suprug bivše (tada aktualne) predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Suprug bivše predsjednice je to potvrdio u kratkom priopćenju za medije.

>> Jakov Kitarović komentirao svoj boravak u Kovačevićevom klubu

Dva predsjednika u klubu - jedan bivši i jedan aktualni

U klubu su, prema vlastitom priznanju, bila i dva predsjednika Hrvatske - jedan aktualni i jedan bivši - Zoran Milanović i Stjepan Mesić.

>> Milanović opisao kako izgleda Kovačevićev klub: Ima neki šank, naručivala se hrana...

Milanović je prije par dana ustvrdio da se ne sjeća kad je bio u klubu, a danas je ustvrdio kako ne misli da je bio u klubu za vrijeme lockdowna.

>> Milanović rekao da "misli da nije bio u klubu tijekom lockdowna"

"To je nekakav lokal, vjerojatno je interes javnosti fokusiran na tu prostoriju u Slovenskoj 9. To je nekakav šank, ima sve skupa 40 kvadrata, prilično dosadno mjesto. Ali tamo bi se donosila hrana, ljudi bi pričali", rekao je Milanović.

>> Klub je bio jedini otvoreni lokal u lockdownu, Plenkovićev ministar tamo igrao belu

Prvi čovjek Županijskog suda Ivan Turudić također je bio gost kluba

"Nemam tu što tajiti, radi se o Klubu Slavonaca. Nikada nisam percipirao niti sam znao da je klub Dragana Kovačevića. Poznajem Kovačevića", rekao je prije par dana predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

>> Turudić: Nisam znao da je to klub Dragana Kovačevića

"Par puta sam bio na kratko vrijeme. Neugledan prostor. To je mali šank. Zvao me moj prijatelj Stanko Šarić, glazbenik, ex Zlatni dukati, oni bi tamo svirali, mi smo prijatelji 30 godina. Došao bih, nešto bi se pojelo, popilo, poslušala bi se glazba sat, dva, tri i otišao bih svojim putem. Nema nikakve fame. Tamo je dolazio raznolik krug ljudi, ja sam u pet godina bio tri-četiri puta", rekao je Turudić u razgovoru za N1.

Mesiću je brojač novca u klubu bezveze

Index je, podsjetimo, od jednog posjetitelja kluba doznao da je klub bio veliki hit među političkim moćnicima za vrijeme lockdowna, kad su svi kafići i klubovi bili zatvoreni.

Što se pak tiče bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, on je danas rekao kako "može biti" da je bio u klubu usred korone, pa dodao da mu je brojač novčanica, koji je Index detektirao na fotografiji snimljenoj u unutrašnjosti kluba, bezveze.

>> Mesić: Može biti da sam bio u klubu usred korone, brojač novčanica mi je bezveze

U klubu je bio i prvi čovjek Hrvatske vojske, MORH kaže da ga je tamo pozvao Milanović

Indexu je danas iz Ministarstva potvrđeno da je u klubu bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj.

Na upit Indexa odgovorili su kako je načelnik Glavnog stožera Hranj u dva navrata boravio u prostorijama kluba u Slovenskoj 9 na poziv i u društvu predsjednika RH.

No, na pitanje kada je točno u Kovačevićevom klubu bio admiral Hranja, iz MORH-a nisu odgovorili.

>> Prvi čovjek Hrvatske vojske bio je u Kovačevićevom klubu, MORH: Zvao ga je Milanović

Kako je krenulo, ovaj popis mogao bi uskoro postati još veći.

Pročitajte više