Kolinda opet uhvaćena u laži, danas ju je i Plenković morao ispravljati

Foto: FaH/HRT

"BIO sam upoznat prije nego što je išla, razgovarao sam s njom po povratku", kazao je premijer Plenković danas u saboru odgovarajući na zastupničko pitanje Branimira Bunjca o predsjedničinom boravku u SAD-u, odnosno Kolindinoj komunikaciji s veleposlanikom Joškom Parom.

Plenković je naveo i da hrvatski veleposlanik u SAD-u nije bio na godišnjem odmoru, nego na liječenju u Hrvatskoj.

Informacija da je veleposlanik Joško Paro bio u Hrvatskoj suprotna je onome što je kazala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu koji je dala Tihomiru Dujmoviću u HRT-ovoj emisiji 'Iza zavjese'.

Veleposlanik na godišnjem ili u Zagrebu zbog bolesnog člana obitelji?

Naime, ona se tamo požalila da je prilikom posjeta SAD-u u Washingtonu nije dočekao veleposlanik Joško Paro jer je 'procijenio da je bolje da bude na godišnjem odmoru'.

Grabar Kitarović je kazala da je veleposlanik u to ključno tranzicijsko vrijeme, uoči Trumpovog preuzimanja vlasti, donio odluku da će biti na godišnjem odmoru od 15.12 do 8.1. te je navela da ga je proveo sa suprugom u Bruxellesu. "Ja sam čula da je sa suprugom u Bruxellesu", rekla je s podsmijehom, što možete čuti i na samoj snimci intervjua na HRT-u (od 3. minute).

No. iz premijerovog odgovora čini se da je predsjednica "krivo čula". A da Paro zaista nije bio u Bruxellesu, potvrdili su i medijima iz Ministarstva vanjskih poslova  navodeći da je "veleposlanik napustio zemlju primateljicu bez pisane suglasnosti glavnog tajništva jer je naknadno prihvaćeno njegovo objašnjenje da je u Zagreb doputovao kako bi posjetio teško bolesnog člana uže obitelji".

Pročitajte više