Tko vam je bio bolji u debati Trumpa i Bidena?

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump i njegov protukandidat, bivši potpredsjednik i senator Joe Biden, imali su noćas prvu od tri debate prije predsjedničkih izbora 3. studenog. 

>>Kaos na debati Bidena i Trumpa. Biden: Hoćeš li začepiti čovječe?

Debata se održala u Case Western Reserve University u Clevelandu, Ohio, u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno 3 sata ujutro po našem vremenu. Moderator je bio novinar i voditelj Fox Newsa Chris Wallace. 

Teme debate: Vrhovni sud, covid-19, rasni odnosi i neredi, integritet izbora...

Teme su bile sljedeće: Trumpova i Bidenova politička bilanca, Vrhovni sud (u kojem se jedno od devet mjesta nedavno ispraznilo smrću sutkinje Ruth Bader Ginsberg), pandemija covida-19, stanje ekonomije, rasa i nasilje (u sklopu prosvjeda) u gradovima diljem SAD-a te integritet nadolazećih izbora. 

Kaos na debati

Debata je cijelih sat i pol vremena koliko je trajala bila kaotična. Kandidati su govorili jedan preko drugoga, uglavnom Trump preko Bidena.

U jednom trenutku je dovelo do toga da je Biden rekao Trumpu da više začepi. Trump je odbio osuditi bijele supremaciste što je moderator tražio od njega, nego je pokušao cijelu priču o neredima svaliti na Antifu.

Optuživao je Bidena da je njegova administracija na čelu s Obamom bila gora od njegove te govorio kako su rezultati njegove vlade odlični. Rekao je Bidenu da on nikada ne bi mogao napraviti sve što i njegova vlada po pitanju koronavirusa. 

Pokušao je od Bidena izvući odgovore na pitanja o njegovom sinu govoreći o milijunima koje je navodno dobio iz Rusije, a rekao je i da mu je sin ovisnik o kokainu. Prema analizi CNN-a Trump je govorio cijele dvije minute duže od Bidena.

Tvrdio je i da je platio milijune dolara poreza, a ne samo 750 dolara kako je u svojoj priči otkrio New York Times.

Biden je pak rekao da je Trump klaun koji stalno laže te kako svi znaju da je on lažov.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

 

Pročitajte više