Todorić iz Kulmerovih dvora: Teško živimo, kćer se jadna snalazila da preživi

Foto: Index, FAH

PROŠLE su dvije godine od otvaranja istrage protiv nekad najmoćnijeg hrvatskog poduzetnika Ivice Todorića, a od optužnice još uvijek ništa.

RTL je posjetio Todorića u Kulmerovim dvorima gdje im se požalio da jako teško živi.

"Teško, mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite, ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju", kazao je Todorić.

Kulmerovi dvori, dok je bio u Londonu, jedno vrijeme su se i iznajmljivali za vjenčanja, press konferencije i ostala događanja.

"To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi", jada se nekad najmoćniji Hrvat.

Još nema optužnice

Istraga protiv Todorića, sinova i Agrokorovih menadžera otvorena je prije dvije godine. Vlada je za tu aferu čak dala i pet milijuna kuna. Optužnice još nema.

Ivica Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

"Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema... Dok je Plenković, samo ide dolje, džaba, može biti tko god što hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek", kaže Todorić.

Todorić vjeruje i kako ovo nije njegov kraj.

"Apsolutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj već u ovom dijelu Europe, razumijete", kaže bivši vlasnik Agrokora.

Pročitajte više