Todorić: Nemamo namjeru kupiti sve dionice Mercatora



IVICA TODORIĆ ne kupuje dionice Mercatora na tržištu, a Agrokor za sada nije donio nikakvu odluku o ponudi za preuzimanje slovenskog lanca. Stoji to u odgovoru koji je slovenska državna agencija za vrijednosne papire dobila (ATVP) dobila od Agrokora nakon što su od Todorićeve firme zatražili da se očituju o svojim namjerama prema Mercatoru.

Dopisa kojeg je Agrokor poslao agenciji vrlo brzo su se dokopali slovenski mediji. Agencija STA tako navodi da je Todorić poručio kako nije postigao dogovor o kupnji Mercatorovih dionica s Pivovarnom Laškom, Novom ljubljanskom bankom i Unicredit bankom, o čemu su špekulirali neki mediji. "Agrokor niti posjeduje, niti kupuje dionice Mercatora, tako da ne možemo utjecati na njihovu cijenu", očitovali su se iz Agrokora.

Slovenski mediji pišu kako Agrokor i dalje razmatra da pošalje ponudu za kupovinu 23,34 posto Mercatorovih dionica, koje je Pivovarna Laško odlučila prodati. Todorić je u odgovoru slovenskoj agenciji istaknuo da će se , ukoliko Agrokor odluči kupiti dioničarski paket koji prodaje Pivovarna Laško, to odnositi samo na njihove dionice.

O preuzimanju svih dionica Mercatora Agrokor do daljnjeg neće donositi nikakvu odluku, tvrde iz Todorićeve kompanije: "U ovom trenutku Agrokor nema namjeru dati ponudu za kupnju svih dionica ili dionica koje bi bile iznad 25-postotnog udjela".

Pročitajte više