"Todorić više nema puno vremena, u 2016. godini za njega počinju ozbiljni problemi"



UREDNIK trećeg Dnevnika HTV-a Siniša Kovačić našao se sinoć u nezavidnoj ulozi obrane interesa hrvatskog tajkuna Ivice Todorića koji se već mjesecima bez  velikog uspjeha pokušava dočepati slovenskog trgovačkog lanca Mercator. Tako je u treći Dnevnik pozvana novinarka slovenskog lista Finance, Petra Sovdat kako bi iz "slovenske perspektive" objasnila jučerašnju odluku slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je do daljnjeg zabranila trgovanje dionicama Mercatora.

Nije riječ o Hrvatima nego o Todoriću

Za Kovačevića, očigledno je riječ o političkoj odluci, pa je stoga njegovo pitanje bilo "u glavu" odnosno zašto je toliki otpor prema hrvatskom ulaganju. Slovenska novinarka je odgovorila da nije riječ o Hrvatima nego o kontroverznom tajkunu Todoriću, njegovoj prošlosti, ali i o njegovom odnosom prema dobavljačima.

Odluka slovenske agencije za Kovačića je bila dokaz nenormalnog ponašanja jer je "politika uplela prste", no novinarka mu je uzvratila istom mjerom - da je "politika umiješana kao i u Hrvatskoj". Za Kovačića Todorić je ugledni poslovnjak iza kojega stoje svjetske banke, ali i institucije, no novinarka je baš u odgovoru toj Kovačićevoj konstataciji govorila o motivima Todorića da po svaku cijenu preuzme Mercator.

...ali Todorić je ugledan...

"Todorić nema previše vremena jer negdje do 2016. godine on će imati ozbiljnih problema ako ne dobije Mercator. Mercator je jedini spas za Todorića od kada je prodana srpska Delta belgijskom Delezu i on nema više nijedne veće trgovinske mreže u regiji", rekla je Sovdat Kovačiću.

Pročitajte više