Toga ima samo kod nas: Jedna policijska postaja, a dva šefa?!

POLICIJSKA postaja u Makarskoj ima dva šefa! Aktualnog Hrvoja Bobana, te starog Vladu Perkušića, koji je, istina, 2007. godine smijenjen s te pozicije, no kako je Odbor za državne službenike poništio riješenje o premještaju, Perkušić je, pravno gledajući, i dalje načelnik postaje!

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merćep nogirao je Perkušića u linijske inspektore za nadzor granice! Obrazložio je to potrebom službe, što je apsolutni "nonsens", drži Perkušićev odvjetnik Željko Ćapin.

Jedini magistar kriminalistike južno od Svetog Roka

"Takav animozitet u životu nisam vidio. Perkušić je iste godine smijenjen i za svoj rad nagrađen nagradom Grada Makarske. Riječ je o jedinom magistru kriminalistike južno od Svetog Roka, a premještaj na novu dužnost je otprilike kao kad generala rasporedite na mjesto zastavnika", kaže Ćapin. Jutros je, kaže, poslao načelniku Merćepu dopis kojim traži da se Perkušić vrati na staro radno mjesto.

A u Policijskoj upravi jučer su htjeli s Perkušićem popričati kako bi Odboru poslali novo, snažnije argumentirano riješenje o imenovanju za linijskog inspektora. No, kad je Perkušić shvatio da mu opet prodaju staru priču, naglo mu je pozlilo. Istrčao je iz Uprave prije no što je stigao potpisati zapisnik.

Na bolovanju bio s delegacijom policije u Izraelu

Perkušiću je od smijenjivanja koncem 2007. godine inače stalno bilo loše. Odmah je zbrisao na bolovanje. Oporavak od bolesti nije mu, međutim, smetao da s delegacijom policije posjeti Izrael na desetak dana?! Merćep se, inače, u rješenju o premještaju nije pozvao na postupak u kojem je Disciplinski sud zbog zloporaba Perkušića kaznio manjom plaćom na pola godine i uvjetnim otkazom.

Perkušić je, naime, dok je još bio šef policije u Vrgorcu, propustio podnijeti kaznenu prijavu protiv svog pomoćnika za promet Dražena Grljušića, zbog krivolova, ali i zbog tanadi koja je iz njegove puške pogodila lovca Jozu Tolja. Zamračio je usto i kaznenu prijavu protiv Nevenka Hercega, tajnika HDZ-a BiH, koji je na graničnom prijelazu automobilom udario policajca, utvrdio je sud. Postupak još nije pravomoćno okončan. Čeka se odluka Upravnog suda.

Pročitajte više