Tojčić Kregaru: "Prevarantu!"; Kregar Tojčiću: "Prostitutko politička"

"TKO O čemu Tojčić o poštenju", naslov je odgovora stožera pravnika Josipa Kregara, protukandidata nezavisnom Stipi Tojčiću u izbornoj trci za gradonačelnika Zagreba, koji ga je pak optužio za prikupljanje potpisa prije službenog početka predizborne utrke.

To je kršenje Izbornog zakona i Kregar kao pravnik i dekan Pravnog fakulteta to treba znati, poručio je Tojčić u svom priopćenju. Ocijenio je da je zbog toga Kregarova kampanja "čiste ruke" zapravo "čista prevara", jer se služi nedopuštenim ponašanjem poput angažmana pristalica, konkretno, konobara koji gostima uzimaju osobene iskaznice i prepisuju podatke nužne za prikupljanje potpisa.

Prikupljali "podršku"

U Kregarovom stožeru smatraju da se radi o ocrnjivanju kandidata i ne poriču da aktivno rade na prikupljanju podrške, no pitaju se "zar je nečasno dati nekome podršku, imenom i prezimenom i to još i potpisati? I kako to umanjuje prava i šanse suparnika? I na koncu, gospodine Tojčiću, naše su ruke čiste, jesu li i Vaše?".

Tojčića ne doživljavaju kao nezavisnog kandidata iz prostog razloga što obavlja funkciju potpredsjednika gradske skupštine, a smatraju i da iz njega progovara to što je "izvrsno plaćen" u Zagrebačkom holdingu, pa se pitaju i dolazi li optužba protiv Kregara upućena putem njega zapravo iz vrha gradske vlasti koju ovaj "zdušno 'kritizira'".

Tojčićeva "nezavisnost"

"Zbog izvrsno plaćenog posla u Holdingu, našao se pred sudom časti Hrvatske narodne stranke. HNS-ov Sud časti zaključio je da je dužnost oporbenog zastupnika nespojiva s poslom pomoćnika direktora u Zagrebačkom holdingu te je, zbog sukoba, interesa isključen iz stranke. Ako zbog ničeg drugog, njegov je status 'nezavisnog' zastupnika u Skupštini Grada Zagreba u najmanju ruku upitan", navodi Kregarov stožer.

A.B.
Foto: Izborni stožer Josipa Kregara

Pročitajte više