AFERA ŠPIC-PAPAK

Tolušić tvrdi da nije bio u Beogradu 10 godina. Slike iz 2012. dokaz su da laže

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Screenshot: Viroexpo

U TJEDNU iza nas glavna tema bila je Nacionalova objava navodnih montaža Tomislava Tolušića. Na slikama se, za koje SOA kaže da su vješte montaže, vidi prostitutka koja sjedi na muškarcu koji bi trebao biti Tomislav Tolušić. Prostitutka je okrenuta leđima kameri i drži nešto u ruci. Iz poze se čini kao da se muškarac na slici priprema šmrkati drogu.

SOA je, objavio je u utorak Nacional, ustvrdila kako je riječ o montažama.

Jedan od argumenata da se radi o montaži bio je i taj da muškarac na slici nosi zaobljene cipele, dok ministar Tolušić uvijek nosi špicaste. Uspoređivala se i veličina šake, a sat koji muškarac ima na lijevoj ruci ministar, kako sam kaže, ne posjeduje.

Kaže da u Srbiji nije bio desetak godina. To nije istina

Jedan od argumenata da na slici nije ministar Tolušić je i činjenica da se apartman u kojem je fotografija nastala nalazi nedaleko Beograda. Ministar kaže da u Srbiji nije bio deset godina.

"U Srbiji sam prvi put bio prije 15 ili 16 godina, i to u Beogradu, a zadnji put prije 10-ak godina. Barem su te stvari lako provjerljive", rekao je Tolušić u intervjuu za Jutarnji list koji je objavljen ranije ovaj tjedan. Zanimljivo, dan ranije Jutarnji list je izašao s informacijom da je Tolušić SOA-i rekao da u Srbiji nije bio od 2005. godine. I Večernji list objavio je da je Tolušiću pomoglo to što u Srbiji nije bio od 2005. godine. Koja god informacija bila točna, jasno je da Tolušić tvrdi da u Srbiji nije bio desetak godina.

Bio u Srbiji, imao sastanak u Beogradu

No internetska arhiva kaže da Tolušić ne govori istinu. U Srbiji je bio 2012. godine. To je bilo prije nepunih sedam godina. Na stranicama Virovitičko-podravske županije postoji objava od 30. lipnja 2012. godine s fotografijama iz Beograda, na kojima je i Tolušić.

"Izaslanstvo 18. Viroexpoa, Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koje je predvodio predsjednik Organizacijskog odbora sajma Viroexpo i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, te članovi Organizacijskog odbora sajma Viroexpo: zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Zdravko Dijaković, tajnik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, Milan Vanđura, direktor Viroexpoa Virovitica, Igor Andrović i stručni suradnik Dalibor Per, imalo je poslovne razgovore u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, s njenim predstavnicima: potpredsjednikom Slobodanom Samardžićem, direktorom Ureda za regionalnu suradnju Milivojem Miletićem, tajnikom Udruženja za metalnu i elektro industriju Ljubišom Obradovićem, savjetnikom iz Ureda za regionalnu suradnju Denisom Jukićem i stručnom suradnicom iz Službe za promociju Tatjanom Pantović.

Razgovorima je prisustvovao i Goran Masnec, direktor predstavništva HGK u Srbiji, u Beogradu.

Razgovaralo se o modalitetima nastupa Srbije na 18. Viroexpou, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji će se održati u Virovitici, od 18. do 20. siječnja 2013. godine te o ostalim mogućnostima razvoja međusobne gospodarske suradnje, osobito kroz formiranje zajedničkih tvrtki, a u cilju zajedničkog nastupa na tržištima trećih zemalja. Izaslanstvo Viroexpoa posjetilo je i Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Srbiji, u Beogradu, gdje ih je primio direktor predstavništva Goran Masnec sa suradnicima i gdje su upoznati sa specifičnostima gospodarstva Srbije", piše u priopćenju Hrvatske gospodarske komore objavljenom na stranicama županije.

Dakle, Tomislav Tolušić očito nije govorio istinu kad je rekao da u Srbiji nije bio deset godina.

Tolušić: Nemam ja ništa komentirati

Za komentar smo nazvali ministra Tolušića. Nakon što smo se predstavili kao novinari i prije nego što smo uspjeli postaviti pitanje, Tolušić je odgovorio: “Hvala, draga, nemam ja ništa komentirati”. Nakon izgovorene rečenice prekinuo je vezu. Poslali smo mu i SMS poruku, no na nju do zaključenja teksta nije odgovorio.

Pročitajte više