TOMA FILA: MILOŠEVIĆ SE NEĆE ŽALITI JER NE PRIZNAJE SUD

Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević neće se žaliti na odluku raspravnog vijeća Haškog suda (ICTY) da mu se nametne branitelj jer ne priznaje sud, izjavio je beogradski odvjetnik Toma Fila za današnji podgorički dnevnik Dan.

"Milošević se neće žaliti, kao što se nikada i nije žalio, niti je pisao podneske jer on ne priznaje taj sud", rekao je Fila, koji Miloševiću pomaže u vođenju obrane pred Haškim sudom.

Informacije o navodnoj žalbi Miloševića Žalbenom veću ICTY-a nazvao je "spekulacijama i podmetanjima".

Raspravno vijeće u četvrtak je, po preporuci liječnika, odlučilo Miloševiću imenovati branitelja po službenoj dužnosti, kako bi se izbjeglo daljnje otezanje procesa zbog njegovog lošeg zdravlja.

Vijeće je na tu dužnost imenovalo dosadašnje "prijatelje suda" Stevena Kaya i Gillian Higgins, što danas treba potvrditi Tajništvo suda.

Milošević, koji se od početka suđenja u veljači 2002. brani sam, oštro se suprotstavio odluci vijeća nazivajući je "skandaloznom i nezakonitom" te najavio da će se žaliti. Sudi mu se po optužbama za genocid u BiH i ratne zločine u Hrvatskoj i na Kosovu, koje su srpske snage počinile 90-ih godina.

(Hina) xram ysd

Pročitajte više