Tomašević: Nema teoretske šanse da podržimo HDZ. A ako krenu pregovori s desnicom...

Foto: Screenshot

Zagrebački gradonačelnik i jedan od čelnih ljudi Možemo Tomislav Tomašević gostovao je u RTL-u Danas. 

Govorio je o Zoranu Milanoviću i koaliciji s SDP-om.

"Naravno da vjerujem da će Hrvatska dobiti prvu premijerku"

Vjeruje li doista da će Hrvatska dobiti prvu premijerku u povijesti (Sandru Benčić), upitan je na početku.  

"Naravno da vjerujem. Mi smo odluke donijeli još prošle godine, ostajemo pri njima. Izgleda da će Sandra Benčić biti jedina kandidatkinja za premijerku na izborima", rekao je.

"Sandra je itekako pokazala borbenost, bila je među najaktivnijima u saboru. Ima utakmica u nogama u borbi za opće dobro. Mislim da je to itekako kvalificira, uz njena znanja", kaže.

"Ako krenu pregovori s desnicom, nas u toj priči nema"

"Mi nismo Milanovića podržali kao kandidata na predsjedničkim izborima, ali sam glasao u drugom krugu za Milanovića. Jasno je da je to neki lijevi centar, ali rekao sam da se s nekim njegovim stavovima ne slažem. Ne samo ja, i SDP se ograđivao", rekao je. 

Ako krenu pregovori s desnicom?

"Nas onda nema u toj priči. Nikad nismo prevarili birače. Rekli smo da su kombinacije da se makne HDZ moguće, ali smo isto tako jasno rekli da u takvu zajedničku vladu sa strankama desnice ne idemo. Osim toga, rekli su to i oni", kazao je.

"Nema ni teoretske šanse da podržimo HDZ

Postoji li šansa da Možemo podrži HDZ?

"Nikakva, ni teoretska. Mi se držimo svojih odluka. Tako isto i o samostalnom izlasku na izbore. Vidimo da neke stranke izlaze iz velike koalicije. Držimo se svojih odluka i smatramo da su dobre"

Upitan je i hoće li Možemo u točkastu koaliciju s SDP-om. 

"Govorili smo i prije da smo u onim jedinicama gdje je ljevica tradicionalno slaba spremni na koaliciju s SDP-om i drugima s lijevog centra, mislim da će to ovaj tjedan biti zaključeno. Razgovori idu u dobrom smjeru", rekao je.

O Milanovićevom potezu

Upitan je je li mu žao što se Milanović na ovakav način uključio u izbornu utrku.

"To je njegova odluka, to je odluka SDP-a. Ne može mi biti žao. Mislim da će njegov ulazak na izbore povećati izlaznost, za micanje HDZ-a je bitno da izlaznost bude rekordna. Pokazali smo da se može upravljati gradom bez ijedne korupcijske afere. Ako se ne krade, onda ima novca. Dokazali smo da se može. Ključno je da glas za nas nije samo glas za micanje HDZ-a s vlasti", rekao je. 

"HDZ i HSS su imali rezervirana parkirna mjesta u Zagrebu koja nisu plaćali"

Što se tiče najavljenog ukidanja rezerviranih parkirnih mjesta po gradu za razne ambasade, institucije, udruge i stranke, rekao je da oni za to nisu ništa plaćali i da će se sada stvari drugačije posložiti.

Na pitanje koje su stranke imale takva parkirna mjesta rekao je da zna da su HDZ i HSS imali nekoliko takvih parkirnih mjesta. 

Pročitajte više