Tomašević o Svetom Duhu: Omogućit ćemo pobačaj, to nam je u izbornom programu

Screenshot: Facebook

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenicima održao je redovnu konferenciju za novinare u Gradskoj upravi.

Tomaševićevi zamjenici spomenuli su klupicu duginih boja koja je postavljena na Zrinjevcu. "Međunarodni je dan borbe protiv homofobije, htjeli smo uputiti temeljnu poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad", rekli su. 

O Svetom Duhu i nalazu zdravstvene inspekcije 

"Nova ravnateljica se treba baviti rezultatima inspekcije. Ravnateljica je istupila oko toga. Prvo će se pričekati da se interni nadzor završi i da se slične greške ne ponavljaju u budućnosti", rekao je Tomašević. 

 

"Riječ je o jedinoj bolnici u Gradu Zagrebu u kojoj postoji kolektivni priziv savjesti. Jasno piše u izbornom programu da ćemo omogućiti pobačaj. To je u našem izbornom programu na temelju kojeg sam izabran za gradonačelnika. Idemo dalje", kaže. 

Pješačka zona u Teslinoj

"Teslina ulica je zona smirenog prometa, no neki naši sugrađani se ne osvrću previše i komunicirali smo to s policijom jer je to promet u kretanju", rekao je Korlaet. Vlaškoj će pristup imati stanari, dostavna i interventna vozila, razmatraju se i teleskopski stupići. Tomašević je komentirao čep u centru.

"Postignut je kompromis sa Stomatološkim fakultetom te bi se išlo u realizaciju, Hoto grupa je imala definiran javi interes prolaskom kroz blok, ali to se nikada nije realiziralo", rekao je Tomašević. 

Gradski stanovi

Korlaet je istaknuo da su donijeli dvije važne odluke koje se tiču prodaje gradskih stanova i zakupa poslovnih prostora i uputili ih u javno savjetovanje. Gradske stanove će moći otkupiti jedino branitelji koji u njima borave pet ili više godina i to po cijeni koju će odrediti Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Prodavat će se i oni stanovi koji su u toliko lošem stanju da u njih nema smisla ulagati, koji nemaju obilježja stambenih prostora i oni u kojima je grad suvlasnik.

Odlukom o poslovnim prostorima se početno trajanje zakupa povećava s pet na 10 godina, može se produžiti na dodatnih pet godina, zakup na neodređeno vrijeme više neće biti moguć, a onima koji ga imaju ponudit će se zakup na pet godina. Ukida se mogućnost podzakupa. 

Studija o kvaliteti zraka na istoku Novog Zagreba

"Radit ćemo studiju za cijeli Zagreb, pa tako i za tu četvrt. Znate da postoje različiti zagađivači zraka. Među tim zagađivačima su postrojenja za gospodarenje otpadom, ali su tu i promet, fosilna goriva... Ta studija je trenutno u procesu javne nabave, mislim", rekao je Tomašević. 

Govorio je o mogućem nastupu MC Stojana u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. "Nemam nikakav komentar, nisam stigao provjeriti što se radi. To su sad neki detalji kojima se kao gradonačelnik ne moram baviti", rekao je Tomašević. 

Potencijalni referendum o pobačaju

"Ne bih se miješao u te stvari. Ali kao stranka smo protiv bilo kakve zabrane pobačaja. Sto puta smo o tome politički govorili kao stranka i ja kao zastupnik. Sve prepuštam saborskom klubu da procijeni", rekao je Tomašević. 

Pročitajte više