Tomašević otvorio radove: Radimo biciklističku magistralu od 22.3 kilometra

Foto: X/Grad Zagreb

Tomislav Tomašević održao je presicu danas te na križanju Ulice Svetice i Ulice kneza Branimira otvorio početak izgradnje prve etape Biciklističke magistrale Zagreb Istok, vrijedne 263.000 eura, koja će biti završena na ljeto i bit će prva natkrivena u gradu.

"Već za nekoliko mjeseci se nadamo otvorenju te biciklističke staze", rekao je Tomašević i otkrio kako će se LED svjetla aktivirati prolaskom po stazi.

Otvaranje radova na Biciklističkoj magistrali Zagreb Istok

Pratite otvaranje radova na izgradnji prve etape 22 kilometra duge Biciklističke magistrale Zagreb Istok!

Objavljuje Možemo - politička platforma u Utorak, 30. travnja 2024.

"Ova magistrala uz željezničku prugu od SC-a do Dugog Sela bit će duga 22.3 km, a u 1. fazi, koja će biti gotova na ljeto, izgradit ćemo 1.2 km staze ispod željezničkog vijadukta od Zavrtnice do Svetica", objavio je Tomašević.

"Staza će se povezati s postojećom biciklističkom stazom na raskrižju Branimirove i Zavrtnice te nastaviti sve do Svetica. Vrijednost radova na ovoj prvoj dionici je 263.000 eura, uz planirani završetak radova od 3 mjeseca", dodao je zagrebački gradonačelnik.

"Osim toga, uskoro ćemo pokrenuti i postupak javne nabave za 6. fazu biciklističke staze Greenway, kojom ćemo, i za bicikliste i za pješake, urediti nasip s obje strane Save između Savskog mosta i Mosta mladosti", rekao je.

Pročitajte više