LOKALNI IZBORI

Tomašević ispred zgrade zagrebačke uprave u podne ima presicu

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ danas će se prvi put nakon pobjede u prvom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba obratiti javnosti.

Kako su izvijestili iz Možemo!, točno u podne obratit će se javnosti ispred zgrade gradske uprave Grada Zagreba. S njim će biti i njegovi kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet. Najavljeno je kako će na presici rekapitulirati rezultate prvog kruga i najaviti kampanju za drugi krug izbora.

"Hvala svima"

Tomašević je sinoć na Facebooku zahvalio svojim glasačima, ali i volonterima stranke Možemo.

"Hvala svima koji su omogućili ovaj sjajan rezultat u Zagrebu - stotinama i stotinama volonterki i volontera koji su po kiši i suncu stajali na štandovima i obilazili grad, te desecima i desecima tisuća vas koji ste nam dali glas i povjerenje", napisao je Tomašević.

Uz status je objavio i grafiku s rezultatima prvog kruga. 

U drugi krug sa Škorom

Tomislav Tomašević, čiji je ulazak u drugi krug bio neupitan, osvojio je neočekivano veliki broj glasova u Zagrebu - 147.631 ili 45.15 posto.

Borba za ulazak u drugi krug njegovih protukandidata trajala je do samo kraja. Iako je u početku veći broj glasova dobila Jelena Pavičić Vukičević, kako su se prebrojavali glasovi, Škoro joj se približavao, a na kraju ju je i prestigao te s 39.789 glasova ušao u drugi krug.

Koliko je nadmoćna Tomaševićeva pobjeda u Zagrebu pokazuje i podatak da je skupio duplo više glasova nego Škoro i trećeplasirana Jelena Pavičić Vukičević zajedno.

23 mandata u gradskoj skupštini

Lista Tomislava Tomaševića skoro je osvojila većinu i u gradskoj skupštini. Dobar dio večeri imali su 24 mandata, a tek u posljednji tren, kada su se izbrojili svi glasovi, izgubili su jedan mandat i završili s 23 mandata u zagrebačkoj skupštini od mogućih 47. Možemo! je osvojio i 16 od 17 gradskih četvrti.

 

Pročitajte više