Tomašević ugostio članove Diplomatskog zbora, govorio im o promjenama u Zagrebu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević upriličio je u gradskoj palači Dverce tradicionalni prijem za članove Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj te ih upoznao s provedbom politika promjena za bolji Zagreb, izvijestili su danas iz Gradske uprave.

"Jedan od najvažnijih prioriteta je stabilizacija gradskih financija"

U priopćenju stoji da je Tomašević, iskazujući zahvalnost na dosadašnjoj konstruktivnoj suradnji, upoznao članove diplomatskog zbora s provedbom politika promjena za bolji Zagreb, a za koje su mu građani dali podršku i iskazali povjerenje na proteklim lokalnim izborima.

"Jedan od najvažnijih prioriteta je stabilizacija gradskih financija, a što smo novim proračunom za 2022. i pokazali. Smanjenje duga, povećanje likvidnosti i učinkovitosti Gradske uprave, pritom vodeći računa da socijalna prava, obrazovanje i zdravstvene usluge ostanu netaknute, bile su glavne smjernice u izradi proračuna", rekao je Tomašević.

Istaknuo je i važnost zelene tranzicije kroz osnaživanje kapaciteta, odnosno usluga Zagrebačkog holdinga, posebice usluge zbrinjavanja otpada.

"Hvala svima koji nam iskazujete podršku"

Rekao je da je važan iskorak aktualne gradske vlasti u znatnom povećanju broja prijava obnove zgrada javnog sektora za dodjelu sredstava Fonda solidarnosti te da od vlade očekuje da učinkovitije prati napore Grada Zagreba u obnovi nakon potresa.

"Hvala svima vama koji nam iskazujete podršku na putu obnove našeg grada. U tom smislu i više smo nego otvoreni za suradnju i razmjenu dobrih iskustava vaših zemalja kako bismo Zagreb učinili boljim mjestom za svakoga", kazao je Tomašević.

U ime Diplomatskog zbora i konzularnih misija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu gradonačelniku je zahvalio apostolski nuncij Giorgio Lingua.

Nuncij: Bilo bi nam zadovoljstvo proširiti našu suradnju

"Želimo vam uspjeh u obavljanju vaših dužnosti i visokih odgovornosti, za dobrobit Zagreba i svih onih koji u njemu žive, rade ili ga posjećuju. Bilo bi nam zadovoljstvo proširiti našu suradnju kako bi pomogli u razvitku grada, za prosperitet i bogatstvo svih njegovih građana", istaknuo je nuncij, poželjevši svim Zagrepčanima sretnu novu 2022.

Prijemu su, uz gradonačelnika, prisustvovali i predsjednik zagrebačke gradske skupštine Joško Klisović, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja i izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova Sebastian Rogač i drugi.

Pročitajte više

 

Pročitajte više