Tonči Tadić bacio rukavicu Jutarnjem listu

TONČI TADIĆ, nositelj svoje nezavisne liste u X izbornoj jedinici, medijskim priopćenjem se osvrnuo na činjenicu da je Jutarnji list, kojeg izdaje Europa press holding (EPH), prešutio rezultat Pulsove ankete, a prema kojoj Tadić u X izbornoj jedinici ima 4,6% glasova.

Podsjetimo kako je Pulsova anketa provedena za potrebe HTV-a i Jutarnjeg lista, a potonji medij iz nekog je razloga zaboravio navesti podatak o Tadićevom rezultatu u X izbornoj jedinici. Tadić pak smatra kako su "gospoda iz tiskovnih medija pod kapom EPH jutros konačno skinuli rukavice", pa je odlučio to i sam učiniti.

"Egzaktan rezultat istraživanja agencije Puls prema kojem u X izbornoj jedinici imam 4,6%, na najodurniji način su lažirali u Jutarnjem listu tako da me totalno preskoče iz popisa. To će sigurno pravdati tiskarskom pogreškom. Tragično je da mediji koji moraju biti moralne vertikale društva funkcioniraju isključivo u korist pojedinih osoba i lobija." - navodi Tadić u svom priopćenju.

Nađimo snage i dišpeta

Nezavisni kandidat, inače bivši visoko pozicionirani član HSP-a, poziva birače X izborne jedinice da ne vjeruju nikome osim "svome razumu i srcu" te da u nedjelju "nađu snage i dišpeta" i svojim glasovima omoguće Tadiću prelazak granice od 5% potrebnih za ulazak u Sabor.

"Mojih 107 zakonskih prijedloga i 14 izborenih zakona dokaz su da jedan čovjek može mnogo učiniti iz oporbe, ukoliko mu je istinski stalo." - poručuje Tadić te ostalim kandidatima koji su na pragu prelaska želi da postignu odličan rezultat jer je to dobro za Dalmaciju.

Tadić najavljuje nastavak borbe za proglašenje gospodarskog pojasa, pravednu privatizaciju u turizmu, osnivanje obalne straže, poticaje za maslinare, vinogradare i cjelokupnu poljoprivredu, za poziciju Splita kao metropole Mediterana, prava pomoraca, ravnopravnost brodara i ribara, očuvanje kulturne baštine Dubrovnika i drugih gradova.

I.K.
Foto: I.L.

Pročitajte više