Tonči Tadić u Sinju o teškom stanju sinjskog gospodarstva

POTPREDSJEDNIK HSP-a i prvi na listi te stranke u 9. izbornoj jedinici Tonči Tadić danas je u Sinju novinarima predstavio ostale kandidate s liste, govoreći i o teškom stanju sinjskog gospodarstva.

Tadić je istaknuo kako je upravo Sinj zoran primjer gospodarske katastrofe za što su najodgovorniji lokalni čelnici koji, uz ostalo, unatoč obećanjima svojim biračima i više nego dobrim uvjetima, još nisu ništa učinili da bi bila proglašena i uređena gospodarska zona na prostoru Kukuzovac-Mojanki.

Upozorio je na primjer Tvornice konca "Dalmatinke", nekoć nositelja razvoja ne samo Sinja nego i cetinskog kraja, koja je danas gotovo u kolapsu. Dodao je da je "politika stečaja i privatizacije pokazala najcrnije lice ne samo glede Dalmatinke nego gotovo i svih ostalih tvrtaka koji su u Hrvatskoj završili u stečaju i privatizaciji". Tako više od 70 posto novih vlasnika nije ni kune uložilo u obnovu poduzeća i tvornica koje su inače dobili za malen novac, rekao je Tadić.

"HSP predlaže i u tome će ustrajati da se privatizacija nastavi isključivo na leasing te da stečajeve ne mogu voditi fizičke osobe, nego agencije", rekao je, uz ostalo, Tonči Tadić.

Pročitajte više