Top lista: Kolindu i Bandića baš jako ne volite, Juričana obožavate

Foto: Index/Pixsell/Hina

PREDSJEDNIČKI izbori su završeni, a njihovi rezultati kao da su se preslikali i na Indexovu tjednu top listu najpozitivaca i najnegativaca Hrvatske.

Triptih najnegativaca: Kolinda, Bandić i Plenković

Tako je, prema glasovima čitatelja Indexa, najnegativnija osoba u Hrvatskoj predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović. U stopu je slijedi njezin prijatelj, višestruki USKOK-ov optuženik i još uvijek aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.Triptih najnegativaca svojim ste glasovima zaključili s Andrejem Plenkovićem, premijerom i šefom HDZ-a, koji se na zadnjoj Indexovoj top listi negativaca našao na trećem mjestu.

Novi prijedlozi za top negativce: Tomislav Madžar i Marko Milić

S top liste negativaca ispali su sindikalist Vilim Ribić i ražalovani HDZ-ovac Tomislav Karamarko, a mi vam zato predlažemo dva nova negativca za koje možete glasati: Kolindin savjetnik Tomislava Madžar, koji je verbalno napao Zorana Milanovića nakon sučeljavanja na HRT-u, te Marko Milić, glasnogovornik vlade koji je nakon poraza Kolinde Grabar-Kitarović nastupio maltene kao glasnogovornik HDZ-a i za poraz optužio sve osim svog šefa Andreja Plenkovića.

Najpozitivci po glasovima čitatelja Indexa - Juričan, Milanović i Đikić

Atmosfera s predsjedničkih izbora prelila se i na Indexovu top listu pozitivaca i negativaca, pa je tako na broju 1 najpozitivaca redatelj Dario Juričan, koji se kandidirao na predsjedničkim izborima i u prvom krugu osvojio gotovo 5% glasova (a gotovo 9% u Zagrebu) zahvaljujući vrhunskom trolanju korumpiranih političkih elita na čelu s Milanom Bandićem. Na drugo mjesto najpozitivaca vašim ste glasovima smjestili izabranog predsjednika Zorana Milanovića, a na treće našeg vrhunskog znanstvenika Ivana Đikića.

Novi prijedlozi za top pozitivce: Darko Chudy i Mirjana Hrga

S top liste pozitivaca su zbog malenog broja vaših glasova ispali astrofizičarka Vernesa Smolčić i kardiokirurg Neven Čače, a mi vam nudimo dva nova prijedloga pozitivaca - Dr. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju u KB-u Dubrava, zbog kojeg dotad nepokretni desetogodišnji dječak iz Splita ponovno hoda, i Mirjana Hrga, donedavna savjetnica predsjednice RH koja je razriješena na vlastiti zahtjev samo nekoliko dana prije nego što je stekla pravo na privilegiju da kao državna dužnosnica prima šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. 

Svi trebaju vaše glasove

Svakoga tjedna glasanje ide od početka pa svi uvijek trebaju vaše glasove. Oni koji budu na dnu liste, ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce.

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

Pročitajte više