TJEDNA TOP LISTA

Top lista: Kujundžića volite još manje od Kolinde i Bandića, Juričana obožavate

Foto: Index/Pixsell/Hina

MJESECIMA je, od samog začetka Indexove tjedne top liste, ministar zdravstva Milan Kujundžić tavorio na sredini ljestvice negativaca. Niste ga prepoznali kao dovoljno veliku gnjusobu da izbije na vrh, ali ni dovoljno malenu da ispadne s liste.

I onda je u samo nekoliko dana strelovito napredovao zahvaljujući omiljenom političarskom hobiju, muljažama s nekretninama. Kujundžić je s drugog mjesta istisnuo Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednicu na odlasku, i puše za vrat Milanu Bandiću, koji drugi tjedan zaredom drži vrh ljestvice negativaca.

Predlažemo Linu Červara, pozdravljamo se s Ivicom Puljkom

Na listi pozitivaca prvo mjesto i dalje pripada Dariju Juričanu, kojemu Ministarstvo uprave još nije odobrilo da se služi imenom Milan Bandić. S liste pozitivnih osoba nakon samo tjedan dana ispao je podgorski ribar Dinko Kunac Bigava, a opraštamo se i sa znanstvenikom Ivicom Puljkom, koji je na listi pozitivaca bio od samog početka. 

Na listu pozitivaca ovoga smo tjedna uvrstili Linu Červara, izbornika rukometne reprezentacije. Nije baš uobičajeno da vam predlažemo osobe iz sporta, ali mislimo da je ostvario jako dobar uspjeh na Europskom prvenstvu pa nas zanima koliko vam to znači. Na listu ulazi i Marina Šimundža, koja se hrabro suprotstavila nasilniku na ulici i spasila jednu ženu od psihičkog i fizičkog maltretiranja.

Ulaze odmetnuti specijalac i bezobrazni ministar

S liste negativaca ispao je Leon Lučić, bivši policijski inspektor, bivši glumac i neuspješni iznuđivač, no da vam ga nadomjestimo, odmah vam predlažemo njegovog kompanjona Andriju Vrhovca, aktivnog pripadnika ATJ Lučko koji je plaću želio nadopuniti iznuđujući 100 tisuća eura od jednog zaprešićkog poduzetnika. Na listu negativaca zbog čistog bezobrazluka koji graniči s glupošću uvrštavamo i ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana. Ministar se proteklog tjedna jako uzrujao što mediji puno više pažnje poklanjaju aferama njegovih kolega nego njemu i premijeru Plenkoviću u jako važnom predsjedanju Hrvatske Europskom unijom.

Svi trebaju vaš glas

Svakoga tjedna glasanje ide od početka pa svi uvijek trebaju vaše glasove. Oni koji budu na dnu liste ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce. 

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

Pročitajte više